Sárvár

2016.03.22. 19:26

Alkotótábor: értéket őriznek a fiatalok

Sárvár - A múlt és a jövő irodalma találkozik most - szólt köszöntőjében Kondora István polgármester a 39. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat sárvári táborának megnyitóünnepségén.

Pajor András

- Ebben az Európa számára nehéz időszakban is tovább kell vinni a kontinens évszázadok alatt felhalmozott értékeit, amiben a fiataloknak fontos feladatuk van - mondta Ágh Péter országgyűlési képviselő az alkotótábor résztvevőinek.

- Megduplázódott az elmúlt évhez képest a pályázatok száma, így a négyszáz pályaműből ugyan nehéz volt kiválasztani a legjobb 53-at, ám ez jelzi, hogy a középiskolásoknak még megvan a magyar irodalom iránti elkötelezettsége - jelentette ki Mezey Katalin, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának vezetője, a zsűri elnöke. A Várparkban, a Tinódi-emlékműnél tartott megnyitón és a táborban az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata által meghirdetett pályázat legjobb ifjú alkotói vesznek részt. A közös irodalmi táborozáson a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri tagjai értékelik a pályaműveket, és sor kerül vers és próza kategóriákban is a záróünnepségen a díjkiosztóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!