Sárvár

2016.12.27. 18:40

Jól gazdálkodnak - Elismert rehabilitációs központ a kórház

Sárvár - A sárvári Szent László Kórház azon kevés hazai egészségügyi intézmény közé tartozik, amelynek nullszaldós a költségvetése.

Pajor András

A jó gazdálkodásnak köszönhetően 50 millió forint fejlesztési támogatást kaptak a simasági telephely fejlesztésére. Ezzel a pszichiátriai betegeknek a hajdan patinás Festetics-kastélyban hosszú évtizedek óta működő otthona tovább korszerűsödhet. Az elmúlt évben adtak át egy átalakított melléképület, ahol már jó körülmények között élhetnek a betegek. Az új lehetőség révén a főépület komfortja javulhat a nyílászárok cseréjével - számolt be Vancsura Miklós főigazgató.

Az évzárón Kondora István polgármester (balról) és Máhr Tivadar alpolgármester (jobbról) is részt vett. Mögötte Vancsura István igazgató Fotó: Pajor András

Eredményes évet zárt a sárvári kórház, így évzáró ünnepségükön elismeréseket adtak át. A Kórházért Elismerő Oklevélben részesült 2016-ban az orvosok közül: dr. Vitai M. Erzsébet pszichiáter szakorvos; az ápolók közül: Kámán Györgyné röntgen-asszisztens, Mészáros Katalin gyógytornász, Plájer Jánosné pszichiátriai ápoló és gondozó. A gazdasági-műszaki területről Kozonics Lajos karbantartó és Jáger Mátyás portás, a közreműködő és megbízással dolgozók közül Papp Tiborné portás vehetett át elismerést.

Kondora István polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a sárvári kórház kollektívája olyan közösség, amely emberi hozzáállásával és felkészültségével garantálja a betegek gyógyulását. A sárvári kórház életében egy jelentős szakasz zárult le az állami fenntartásba kerüléssel és több fontos fejlesztéssel. Az intézmény ezzel az ország egyik elismert rehabilitációs központjává vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!