Sárvár

2016.12.13. 16:15

Mesélő textilek - Álompárnákat készít Dolgos Anikó

Sárvár - Az élet úgy sokkal jobban élhető, ha nevetve bohóc orrot ragasztunk a problémákra.

Pajor András

Szeressünk élni, jószívűséggel boldogabbá tenni a hétköznapokat - hangzik a párnák, ékszerek, foltvarrások és mesefigurák készítőinek filozófiája. Dolgos Anikó kézművesnek Mesélő textilek címmel, a sárvári könyvtárban nyílt kiállítása.

Dolgos Anikó motívumait saját bevallása szerint a szabadságszeretet, a múlt és az élet ihleti Fotó: Pajor András

MOMO, a könyvmanó hozta össze Dolgos Anikót a sárvári könyvtárral, amikor is a legjobb könyvtárlátogató gyerekeknek ő készítette el az ajándék álompárnákat, amelyeken mindig jó aludni - mutatta be Bődi Piroska könyvtárigazgató az alkotót.

A tárlaton varrott és fűzött játékok, interaktív ajándéktárgyak láthatóak. A kiállítást megnyitó Nagy Bernadett mesébe szőtte mondandóját. Megelevenítve a sátorban portékáit kínáló árust, aki maga varrja és fűzi varázslatos tárgyait.

A mesélő tárgyak készítője úgy véli, a játék során az élet elevenedik meg, és mindenkiben ott van a gyermek.

- A játékos kedvet dédi mamámtól örököltem, aki minden foglalatosságot játékként élt meg - emlékezett vissza a ruhakészítő, pedagógus és kereskedelmi végzettséggel is rendelkező kézműves, aki mind-emellett még méhészkedik is.

- Motívumaimat a szabadság szeretete, a múlt és az élet ihleti - tette hozzá Dolgos Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!