Sárvár

2017.06.27. 20:10

Okosváros lehet Sárvár?

SÁRVÁR A mesterséges intelligencia, az ipar robotizálása és az okosváros koncepciója is téma volt a Páneurópai Klub előadásán.

Pajor András

Sárvár is okosváros lehet a közeli jövőben - jelentette ki Máhr Tivadar alpolgármester a sárvári Páneurópai Klubban. Az élet minden területén jelen lévő számítástechnikáról Sárvár a digitális korban címmel tartott előadást.A több éve tartó előadássorozatban a város egy-egy területének szakértője tart tájékoztatót fontos, érdekes témákról. Ezúttal a hétköznapok minden rétegét átszövő mesterséges intelligencia és az ipar robotizálása került szóba.

Az okosváros-koncepcióról is beszélt Máhr Tivadar. - Az informatika kézzelfogható eredményeire és előnyeire települési szinten is figyelni, építeni kell - hangsúlyozta.Az ipar dinamikusan alakul át Közép-Kelet Európában. Egy új ipari forradalom bontakozik ki. Minden területen a digitalizáció kerül előtérbe a robotok és a szenzorok révén, így elemezte a helyzetet az alpolgármester.

A fő kérdésként és megoldandó feladatként azt jelölte meg, hogy az automatizálással hogyan ne veszítsünk el munkahelyeket. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a sárvá-ri térségben megjelenő munkaerőhiányra is válasz lehet a már elkezdődött folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!