Sárvár

2015.11.17. 14:46

Porpácon több dolguk volt a rendőröknek

Sárvár – Porpácon is okoztak gondot a migránsok – derült ki a sárvári járási közbiztonsági egyeztető fórumon.

Pajor András

Három éve szervezett formában, évente két alkalommal találkozik a kapitányság vezetője az illetékességi területén lévő polgármesterekkel, társadalmi szervezetek képviselőivel és polgárőrökkel. Tavasszal évértékelőt, ősszel pedig járási közbiztonsági egyeztető fórumot tartanak. Ez utóbbira várta Sárváron az érintetteket Fekete Géza rendőrkapitány.

A migrációs válság miatt nemcsak az innét a határra vezényelt állománynak akadt feladata, hanem az itt szolgálatot teljesítőknek is. A déli határról a migránsokat az Ausztria felé szállító vonatok ugyanis Porpácon várakoztak és cseréltek mozdonyt. Így néha sok-sok óráig a porpáci vasútállomáson veszteglő szerelvényeket kellett őrizniük és rendet tartaniuk a sárvári rendőröknek – számolt be a városi rendőrkapitány.

Fekete Géza örömmel adott tájékoztatást arról, hogy 140 millió forintból újult meg a kapitányság épülete. A fűtéskorszerűsítés és a nyílászárók cseréje mellett adódott lehetőség a teljes belső festésre is, ami jelentősen javítja az ott dolgozók komfortérzetét, hiszen ez a munka harminc évig váratott magára.

A Sárvár környéki települések is bekapcsolódtak a „Házhoz megyünk” címet viselő vagyonvédelmi programba. A rendőrség a vagyonvédelmi kamara szakembereivel közösen tart tanácsadást arról, miként lehet megvédeni az ingóságainkat. A tapasztalatok szerint az ingatlanok többsége semmiféle védelemmel, de még biztosítással sem rendelkezik.

Az adatok alapján a sárvári kapitányság bűnügyi mutatói a megye legjobb eredményei közé tartoznak. Sikerrel lépnek fel a kisebb községekben is egyre többször felbukkanó utazó bűnözőkkel, trükkös tolvajokkal szemben. Ez a kimagasló közbiztonság csak széles társadalmi összefogással érhető el. A kapitány megköszönte a polgárőrök munkáját és az önkormányzatok településeik védelmére fordított beruházásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!