Séta

2017.11.21. 20:19

Akció: csak ma, csak nektek! – Sulivásáron jártunk

SZOMBATHELY Az egész olyan, mint egy hatalmas piactér. Mindenki egymást túlharsogva árulja, amije van, azért, hogy hozzá menjenek a legtöbben – tömören ennyi a „sulivásár”, avagy a pályaválasztási és képzési kiállítás. Mi is ott voltunk.

Két jópofa kofa a bolyais standnál: Tullner Flóra és Szabó Anna Fotó: Stumpfel Zsoltné

A szellemi táplálék olyan, hogy nemcsak a testünknek esik jól, de a tudatunknak is. Egy héttel ezelőtt pontosan ilyen „informatív élelmiszerpiac” kofái lehettünk az oladi iskola aulájában. Eljuthattunk az évente megrendezett képzési vásárra, amelyen (minthogy már hivatalosan is elismert 10. osztályos gimnazisták vagyunk) iskolánkat, a Bolyai gimnáziumot voltunk hivatottak bemutatni és népszerűsíteni. A nap során érdeklődő diákok, kíváncsi és izgatott szülők rohamozták meg a „bódékat”.

A hozzánk intézett kérdések mind az iskolai diákélet szépségeiről, a tanárok egyéniségéről, az oktatás hangulatáról, a felvételi okozta idegesség leküzdéséről, valamint a bejutáshoz szükséges tanulmányi átlagról szóltak. A segítés és a tudásunk átadása sokszor nekünk is nehézséget okozott, hiszen minél pontosabban és hitelesebben szerettük volna elmesélni saját tapasztalatainkat. A munka mellett fontos volt a kikapcsolódás is, így tanárainknak hála többször is körbesétálhattunk a „piactéren”, hogy megtekintsük más intézmények „portékáit”.

Két jópofa kofa a bolyais standnál: Tullner Flóra és Szabó Anna
Fotó: Stumpfel Zsoltné

A szakképző iskolák és szakgimnáziumok standjainál apró cserepes növények, műszaki kísérletek, zenék, jelmezek, kreatív díszítések garmadája vonzotta az arra tévedők figyelmét, a kihelyezett, diákok által üzemeltetett pékség és büfé miatt pedig igazán nehéz volt megállni, hogy épp csak egy falatot együnk a felkínált finomságokból. Más intézmények rekorddöntési kísérletekkel, szobrokkal, festményekkel, kényelmes fotelekkel, babzsákokkal várták az érdeklődőket.

Iskolánk pultját a közösségről szóló fotókkal, ábrákkal és videókkal díszített falak és egy kényelmes, puha, vörös szőnyeg zárta össze igazán hangulatos térré; így idéztük meg az iskola szellemiségét. A kétszer nyolc órás „műszak” végére a látogatók úgy hordták el magukkal az információkat és a szórólapokat, akár a (standunkon előre, üvegtálban kihelyezett, gyümölcsös ízesítésű) cukrot…

Schütz Brúnó

Bolyai gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!