Séta

2017.11.29. 13:37

Anna és a francia csók

Közelít a didergős december. Vegyünk elő egy meleg pokrócot, helyezzük magunkat kényelembe egy bögre gőzölgő kakaóval egy vastag könyv társaságában. De mit olvassak? Aggodalomra semmi ok! Erre is van receptem.

Anna várakozással tekint a tanévkezdés elé egészen addig, amíg meg nem tudja, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába. Szomorúan hagyja ott Atlantát, a legjobb barátnőjét és az alakulófélben lévő kapcsolatát az édesapja szavaival a fejében: ,,…ez olyan becses emlék, amelyet örökké kincsként fogsz őrizni.”

Ha igazságtalanságnak is gondolta, nem tartott sokáig. Kellemetlen érzéseit hamar felváltotta valami egészen más. De vajon mi lehetett az? Stephanie Perkins könyve még a leghidegebb napokon is képes tüzet gyújtani a szívünkben. A karakterei, melyeket kidolgozott, akár a hétköznapjainkban is feltűnés nélkül megjelenhetnének, magukkal hozva Párizs ragyogását, szenvedélyességét, romantikusságát egy kis humorral fűszerezve.

„ – Szóval A Sapka visszatért?! – mondja Rashmi.

– Aha – feleli St.Clair. – Tudom, hogy hiányzott nektek.

– Van valami története A Sapkának? – kérdezem.

– Csak annyi, hogy St. Clair anyja kötötte a kisfiának tavaly télen, és mi mindannyian egyetértünk abban, hogy egész Párizsban ez a legocsmányabb ruhadarab.”

Ezt a könyvet egy téli estén vettem a kezembe, hogy végre kipihenhessem a hosszú nap fáradalmait. Aztán másnap az iskolában is előfordult, hogy a pad alatt csendben lapozgattam. Mi ennek az oka? Az érzés, amelynek a mindennapjainkat is be kellene töltenie.

Nem vagyok elég konkrét? Ez a célom. Nem értitek, miről beszélek? Van megoldás. Eláruljam? Jól figyeljetek! Helyezkedjetek el, fogjátok meg az Anna és a francia csók című könyvet, majd merüljetek el egy olyan világban, ahol Párizs valóra váltja szívetek melegen őrzött vágyait!

Kazinczki Dóra

Kölcsey gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!