SÉTA

2009.11.05. 13:11

Hatalmas sikert aratott A dzsungel könyve

Október 20-án mutatta be a Sziget Színház a szombathelyi sportházban a Dzsungel könyve című musical sokadik feldolgozását. A színészeknek és a rendezőknek magasra kellett tenniük a mércét, ugyanis ezt a darabot már sok iskolai csoport és színjátszó kör feldolgozta és előadta.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Sejteni lehetett, hogy sokan kíváncsiak az előadásra, ugyanis nem csak Szombathelyről, hanem a megye más pontjairól is érkeztek nézők. Még mielőtt beengedtek volna bárkit is az épületbe, nagy tömeg gyűlt össze az ajtónál. A lelátókon és a székeken sem maradt szabad hely.

Már az első perc sejtette, hogy nagyszabású és igényes műsor lesz. A díszletek és a fények valami fantasztikus látványt biztosítottak. Már az első dalnál azt is lehetett látni, hogy lesznek a műsorban üresjáratok. És ez így is lett: sokszor csak állt az éppen éneklő személy, bár ezt általában ellensúlyozták a mellette lévő táncosok.
 
Az abszolút kedvenc a Kegyelet Egylet volt, vagyis a keselyűk éneke. A közönség végig- tapsolta az egész dalt, majd utána akkora tapsot kapott, hogy Csí, a vezető keselyű rögtön be is kiáltotta, hogy repeta és így az utolsó pár sort újra láthatta és hallhatta a közönség.

A fináléra aztán minden egyes szereplő kivonult a színpadra, és a záródalt közösen énekelték el, majd bónuszként a fiatalabb színészek megismételték a majmok dalát, de a többi színész sem hagyta el a színpadot.
 
A darab hatalmas sikert aratott. Fantasztikusan jó hangú színészek játszották, remek koreográfiák voltak (kivéve az üresjáratokat) és praktikus díszlet. Egy nagyon jó előadás volt, és bárki, aki beült rá és megnézte, jól szórakozott.
 
 
                                                                                               Németh Enikő 8A
                                                                                               Bolyai Gimnázium
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!