SÉTA

2017.04.11. 17:20

Tavasz van! Gyönyörű!

Celldömölk - Lassan egy hónapja örülhetünk a tavasz beköszöntének. Nem csak az időjárás, illetve a csillagok állása jelzi, hogy elérkeztünk ehhez az - néha kellemes, ám annál kiszámíthatatlanabb - évszakhoz.

Ilyenkor minden más lesz. Az emberek nagyokat sóhajtva, már-már megkönnyebbülve lépnek ki a sötét, zord tél fogságából. Az óraátállítással egyre világosabb reggelek és hosszabb éjszakák következnek. A természet ébredezik, megannyi virág ontja szirmait, a fák is virágba borulnak, a madarak vígan csicseregnek, az emberek többet mosolyognak. Természetes, hogy a hőmérséklet emelkedésével csökken a ruhadarabjaink száma is. Mosolygósabbak, optimistábbak leszünk. A kikelet a megújulás évszaka is. A kerti munkálatok megkezdésével új életeket ültetünk, amelyek kellő gondoskodás segítségével kiváló tartalékként szolgálnak majd minket a kevésbé termékeny időszakokban. De nemcsak a természet születik újjá, hanem egy kicsit mi is. Ebben az időszakban gyakrabban lépünk ki a komfortzónánkból, váltunk munkahelyet vagy esünk szerelembe. Ekkortájt fogalmazódik meg sokakban - legfőképpen nőkben -, hogy ideje lenne eljárni az edzőterembe a megfelelő bikiniforma érdekében. A télen felszedett kis párnácskák ugyanis nem fognak maguktól leolvadni. A napsütés kirándulásra csábít, hogy felfedezzünk eddig ismeretlen helyeket. De ahogy azt már említettem, a tavasz egyik különlegessége, hogy a szikrázó napsütésből percek alatt futózáport képes generálni, amely egy ilyen kiruccanást bizony nagyon hamar tönkretehet.

Irány a természet: a gyönyörű virágok is a szabadba csábítanak
Fotó: Szendi Péter

A változékony időjárás sajnos sokakat megvisel. Minden jóban van valami rossz, ebben a szezonban sincs ez másképp. Szerencsére a jó dolgokból többet tartogat nekünk.

Például egy új kapcsolatot. Az utcákon lehet látni, hogy feltűnően több a kézen fogva sétáló párocska. Hiába, a hormonoknak nem lehet parancsolni.

A húsvét pedig a tavasz megkoronázása, hiszen a vallási jelentőségén kívül a tavasz eljövetelének legnagyobb ünnepe. Emellett pedig lehetőség egy kis pihenésre és arra, hogy átgondoljuk a következő időszak céljait.

Mindennap szánjunk egy kis időt magunkra és közben nyugodt környezetben készítsünk egy számvetést arról, hogy mennyire hálásak vagyunk azért, amink van. Mert a nagy rohanásban ez bizony sokszor elmarad. Így minden bizonnyal nemcsak a tavaszban, hanem minden évszakban megtaláljuk majd a szépet és a jót.

Horváth Flóra Gabriella,
Berzsenyi Dániel Gimnázium

Címkék#SÉTA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!