SÉTA

2017.11.14. 18:27

Mikor él a diák?

Hogy mikor él a diák? 0-tól 24 óráig, az év 365 napjában. Legalábbis életben van.

vaol.hu

De ha a szellemi életre gondolunk, akkor más adatokkal kell, hogy szolgáljak. Először is él az iskolában félig zombi-, félig társasági életet. Bár az utóbbi inkább csak a titkos jelbeszédben teljesedik ki, amelyet a barátokkal találunk ki. De nincs miért panaszkodni, hiszen az ötperces szünet bőven elég arra, hogy együnk, felkészüljünk az órára, elmenjünk WC-re, és még az osztálytársainkkal is tudjunk beszélgetni. Aztán hazaérve folytatjuk a szociális életünket, olyan jó barátokra szert téve, mint Akhilleusz, a halogén elemek vagy Lengyelország mezőgazdasága. De a társasági életünk nem csak ennyiből áll, mert természetesen csak most jönnek a legjobb barátok. Bár rájuk sajnos sokszor nem tudunk időt szakítani, de ha sikerül, akkor az a fél óra – a kedvenc sorozatunkkal és szereplőivel – lesz a napunk fénypontja. Ennél többre nincs is szükség. Az élet teljes lehet úgy is, ha az egyetlen társaság, akivel szabadidődben vagy, a tükörképed, akinek felmondod a holnapi leckét. Én diákként egy jó tanáccsal tudok csak szolgálni: Próbálj meg nem beleőrülni!

Szunyog Borbála

Vörösmarty Gimnázium

A kiemelt kép csak illusztráció. Forrás: VN-archívum

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!