Sport

2006.07.17. 11:50

Annus Adrián közleménye (2004.10.22)

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Bár többször hangoztattam: nem adom vissza olimpiai aranyérmem, tettem egy ígéretet is. Amennyiben a többi magyar sportolót hátrány érheti emiatt, visszaszolgáltatom a tőlem jogtalanul elvett olimpiai címhez járó medaliont. A hírek szerint most a NOB az én ügyem miatt a többi magyar sportoló megbüntetésére készül. Mivel azonban a MOB eddig is rengeteg dezinformációt juttatott el a magyar közvéleményhez, elhatározásom csak akkor érvényes, ha a NOB ultimátumát - mely a szankciókat is tartalmazza - írásban eljuttatják hozzám.
Továbbra is fenntartom: amennyiben csak engem érhet hátrány, akár a börtönbüntetést is vállalom, a többi magyar sportolót azonban nem fogom hátrányos helyzetbe hozni. Az ötkarikás játékokon az aranyérmet a MOB elnöke, Schmitt Pál akasztotta a nyakamba. Azóta azonban egyszer sem keresett, nem segített, sőt nyilatkozataival érthetetlen módon engem hozott hátrányos helyzetbe. Hát vigye is el ő! Úgy döntöttem, egyedül neki, személyesen vagyok hajlandó visszaadni az aranyérmet. A MOB elnöke talán szakít időt egy ilyen, a többi magyar sportolónak is fontos ügyre. Ráadásul végre alkalmam lesz neki elmondani érveimet, mert eddig csak a WADA és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékeseinek meghallgatására tudott időt szakítani.
Annus Adrián kalapácsvető

A Magyar Olimpiai Bizottság - amint erről Molnár Zoltán ügyvezető igazgató tájékoztatta az MTI-t - a NOB felszólító levelét megküldte a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének azzal a kéréssel, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy Annus Adrián a vele szemben hozott NOB fegyelmi határozatnak megfelelően október 31-éig juttassa vissza az aranyérmet a NOB-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!