Sport

2006.07.07. 02:29

Barka bronzérmes

Szombathely (he) - Tegnap a női birkózók küzdelmével folytatódott a junior Európa-bajnokság. A szakág első versenynapján a 48 kilós Barka Emese bronzérmes lett. Tegnap a női birkózók küzdelmével folytatódott a junior Európa-bajnokság. A szakág első versenynapján a 48 kilós Barka Emese bronzérmes lett.

Mórocz Zsolt

Molnár Andreának is hajszálon múlott csak a pontszerzése Szombathely (he) - Tegnap a női birkózók küzdelmével folytatódott a junior Európa-bajnokság. A szakág első versenynapján a 48 kilós Barka Emese bronzérmes lett. Tegnap a női birkózók küzdelmével folytatódott a junior Európa-bajnokság. A szakág első versenynapján a 48 kilós Barka Emese bronzérmes lett. A papírformának megfelelően kezdődött a női junior birkózók kontinensviadala az Aréna Savariában, legalábbis ami a magyarok szereplését illeti. A visszafogott reményekre a tegnap színre lépő négy lány közül hárman nem tudtak rácáfolni. A 72 kilós, nemrégiben még cselgáncsozó Németh Kitti a román Paiccal találkozott a nyolc közé jutásért. De felkészültsége még nem olyan, mint az ebben az évben már felnőtt Eb-ötödik helyet is szerző ellenfeléé. Az első menetet technikai tussal nyerte a román, a másodikban fél perc után tussal. A 63-ban Nehéz Erika ellen a német Lugasi egy pillanatra sem engedte ki a kezéből a kezdeményezést; 02 (04, 04) lett a vége. E két magyar lánynak egy-egy mérkőzést jelentett csak az Eb. Az utolsó délelőtti meccsig úgy tűnt, hogy az 55 kilós, még ifi korú, és saját korosztályában Eb-ezüstérmes Molnár Andrea is így jár, mert hiába küzdött, a gyorsabb és képzettebb orosz Gurova nagy különbséggel győzte le mindkét menetben (06, 19). Azonban kapott még egy esélyt, miután az orosz bebirkózta magát a döntőbe. A vigaszágon a cseh Martinakova ellen az első, 02-es menet után tussal fordította a maga javára a mérkőzést. A német Peter következett. Ha Andrea nyer, ő vívhatja az egyik bronzmeccset. Az első menetet simán, 06-ra vesztette el, a másodikat hasonló módon, 70-ra hozta. Változatos csatát hozott a döntő két perc; 66 volt, már csak néhány másodpercet kellett volna kibírni a győzelemhez. De ez az idő elég volt a németnek a tushoz. A 48 kilós, még szintén csak ifi Barka Emese 3-as sorszámával már szőnyegre lépés előtt negyeddöntős volt. A spanyol Nuria de Jesust könnyen verte az első menetben technikai tussal, s még a harmadik perc sem tellett el, amikor két vállra fektette ellenfelét. Ezzel az elődöntőbe jutott, ahol a junior vb-bronz- és Eb-ezüstérmes, felnőtt Eb-ötödik belorusz Markevics várt rá. Az első menetben, mire felocsúdott volna, 04-re megugrott a fehérorosz 9 órától ismét négy súlycsoportban lépnek szőnyegre a birkózók. A 44 kilóban nem lesz magyar induló, az 51-ben (15 fős a mezőny) Vadász Ember Andrea egy cseh lánnyal kezd, az 59-ban (13) Palotai Katalin portugál ellenfelet kapott, míg a 67-ben (10) Lenkó Petra egyből az elődöntőért birkózhat román riválisával. A délutáni program 16.45-től kezdődik. Szombathely (he) - Tegnap a női birkózók küzdelmével folytatódott a junior Európa-bajnokság. A szakág első versenynapján a 48 kilós Barka Emese bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!