Sport

2006.07.17. 12:03

Kitűzték Annus tárgyalását (2004.11.23)

<p align="justify"><strong>Szombathely (he) - Februán 8-9-én foglalkozik a Nemzetközi Sportdöntőbíróság az olimpiai aranyérmétől megfosztott atléta, Annus Adrián ügyével. Fazekas Róbert tárgyalásának időpontját később tűzik ki.</strong> </p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Megérkezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) értesítése: 2005. február 8-9-én tárgyalják az athéni olimpián aranyérmétől - ellenőrzés elmulasztásának indokával - megfosztott kalapácsvető, Annus Adrián ügyét. Ami azt jelenti, hogy ekkor pontot is tesznek a magyar doppingbotrányként elhíresült egyik eset végére, ugyanis a CAS döntése után további jogorvoslatra már nincs lehetőség. 

Pál T. Gábortól, a Haladás két Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes dobóatlétájának szóvivőjétől megtudtuk, az olimpiai aranyát elégtelen mintaadás miatt át nem vehető diszkoszvető, Fazekas Róbert ügyében az alperes, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság haladékot kért. Tehát az ő tárgyalását december 20-a után tűzhetik ki. 

Arra a kérdésünkre, hogy mit tesznek a különböző külföldi lapokban - legutóbb a Frankfurter Allgemeine Zeitungban - megjelent (csalásról, "öntőberendezés" használatáról szóló) vádaskodások ellen, a szóvivő azt mondta, hogy a két atléta ügyvédje, dr. Eva Maria Barki úgy véli, most minden energiájukat a lausanne-i sportdöntőbírósági tárgyalásra kell összpontosítaniuk. Ha az lezárul, utána következhetnek a különböző újságok elleni keresetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!