Sport

2007.07.10. 02:27

Vasi arany a mountain bike maratonon

Visegrád (gz) - Veres Boglárka révén egy aranyérem is jutott a vasi kerekeseknek a kilenc ország sportolóit felvonultató versenyen.

Gergácz Zoltán

Rendkívül rangos és erős mezőny állt rajthoz a Visegrádról startoló és 8. alkalommal megrendezett Duna Maraton MTB hegyikerékpáros versenyen. A szinte állandóan résztvevő nyolc nemzet - magyar, horváth, cseh, lengyel, osztrák, szlovák, német, román - mellett ezúttal első ízben képviseltette magát Dél-Afrika. Honi viszonylatban nemcsak a teljes magyar élmezőny állt rajthoz, de néhány neves, világversenyt nyert öttusázónk - Vörös Zsuzsa, Balogh Gábor - is kipróbálta magát. A vasi színeket a nagyon erős mezőnyben Veres Boglárka, Gergácz Péter, Gosztolai Ádám, Koczka Dániel kvartett képviselte. Az 1370 induló három táv leküzdése közül választhatott. A terep a 32 fokos melegben egy 11 km-es kemény emelkedővel indult, majd köves erdei ösvénnyel folytatódott, ami igencsak megrostálta a mezőnyt. Sok volt a defekt, a bukás és a sérülés - sajnos, egy súlyos gerinc is -, közel kétszázan fel is adták a versenyt. A kitartóbbak azért végigtekerték. A Király SE-Epcos sportolói közül a rövidtávon (35 km, szintkülönbség 1000 m, 590 induló) startolt az U19-es kategóriában Gosztolai Ádám, valamint a felnőtteknél Gergácz Péter. Előbbi 1:35,05 órával kategóriájában a hetedik, utóbbi 1:33,13-mal a 20. helyet szerezte meg. A középtávon (65 km, szintkülönbség 2000 m, 650 induló) az U19-esek közül Koczka Dániel 3:22,28-cal az előkelő hatodik, Veres Boglárka (5:29,57) a második helyen végzett. Utóbbinak szerencséje volt: mivel a kategóriában lengyel versenyző bizonyult a leggyorsabbnak, így a magyar bajnoki címet ő szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!