Sport

2007.08.23. 02:29

Tápláni siker a döntőben

<b>Kartal</b> - A Kárpát-medence magyarlakta települései virtusvetélkedőjének döntőjében kategóriájában Táplánszentkereszt az első, Nemeskolta pedig a második helyen végzett.

Vastag Nándor

Tizedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedőjét - tavaly Magyarország legerősebb faluja virtus verseny- sorozat néven futott a rendezvény. Az idei döntőnek a Pest megyei Kartal volt a házigazdája. A kétnapos megmérettetésen öt kategóriában 30 tízfős csapat vetélkedett; Horvátországból, Romániából és Szlovákiából érkezett együttesek is voltak. A résztvevők többek között petrencerúd-, kosár- és söröshordótartásban, súly-, rönk- és söröshordó-pakolásban, sí- és tejeskanna-váltóban, zsákcipe- lésben, hordó szlalomversenyben, saroglyatartásban, bálagörgetésben, talicska- és szekértolásban, valamint kamionhúzásban mérték össze erejüket. A versenyen két vasi település vett részt, a területi fináléról indulási jogot szerzett Püspökmolnári visszalépett. A III. kategóriában (1501-3000 fő lakosig) Táplánszentkereszt a 11 csapatot felvonultató mezőnyben első helyen végzett Szabolcsveresmart és Fábiánsebestyén előtt, így nemcsak megvédte tavalyi bajnoki címét, hanem már negyedszer bizonyult a legjobbnak.

- Az idei viadalon könnyebb feladatok voltak, mint tavaly, nehézséget a meleg okozott - tudtuk meg a táplá-ni csapatkapitánytól, Szakály Norberttől. - Az első nap már akkora előnyre tettünk szert a többiekkel szemben, hogy azt már nem tudták behozni a folytatásban. Az egyéni számok ezúttal nem úgy sikerültek, ahogy terveztük, de a csapat eredménye kárpótolt minket. A szervezéssel azonban akadtak gondok, a lebonyolítás nem volt gördülékeny, illetve az eszközök sem álltak időben rendelkezésre.

Az I. kategóriában (500 főig) Nemeskolta négy csapatból Sajósenye mögött és Örménykút előtt másodikként végzett, viszont négy részsikert is begyűjtött. A talicskatolást Sinkó Lívia, a súlypakolást, az összetett nagyváltót és a hordó szlalomversenyt a vasi gárda teljesítette a leggyorsabban az egész mezőnyben, illetve a legkisebb település csapata címet is begyűjtötte.

- Nyerni mentünk Kartalra, ám egy nagyon jó formában lévő ellenféllel találtuk szembe magunkat - mondta Mészáros László, a nemeskoltai csapatvezető. - Már hatodik alkalommal vettünk részt a versenyen, eddig mindig dobogóra álltunk és három éve zsinórban másodikak vagyunk. Korábban úgy éreztük, hogy elveszítettük az első helyet, ám ezúttal reális a végeredmény, ennél többet pillanatnyilag nem tudunk nyújtani. A szervezéssel mi sem voltunk elégedettek, a rendezők nem álltak a helyzet magaslatán, és a díjazás is hagyott kívánnivalót maga után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!