Sport

2008.06.26. 02:29

Eb-bronzot nyert Csercsics Richárd

Daugavspils (he) - Az ifjúsági birkózó Európa-bajnokság szabadfogású versenyében jól szerepelt a Haladás-Force két válogatottja. A 100 kilós Csercsics Richárd bronzérmet szerzett, a 63 kg-os Molnár Bálint pedig csak hajszállal csúszott le a pontszerző helyről.

Horváth Erika

A lettországi ifjúsági birkózó Európa-bajnokság pillanatnyilag el van zárva a külvilágtól - a világhálótól is -, így a magyarok ellenfeleiről, meccseiről nem teljesek az információk. Annyi azonban bizonyos, hogy a Haladás-Force két válogatottja nagyon jól szerepelt. A nehézsúlyú, 100 kilós Csercsics Richárd egy szlovák versenyző legyőzésével nyitott, majd az oroszon is sikerült túllépnie. A favorit azeri következett, akivel szemben alulmaradt, de a bronzmérkőzés így is kijárt neki. Egy fehérorosszal kellett megküzdenie a medálért, és sikerült is megkaparintania. Veréb István tanítványa 2006 után másodszor lett Európa-bajnoki bronzérmes az ifjúsági korosztályban. Idén már a juniorok között is megméretkezik. A 63 kilóban indulási lehetőséget kapó újonc, Molnár Bálint - akinek édesapja, Molnár Attila is edzője - végül hetedik lett, de nüanszokon múlott a még jobb szereplése. A görög és lengyel ellenfelét legyőzte, aztán azzal a grúzzal került össze, aki végül döntős lett. Szoros küzdelemben, 1:0, 2:1-re maradt alul. A vigaszágon egy német versenyzőt kapott, akivel nagy csatát vívott. Az első menetet 1:0-ra nyerte, a második 1:1-gyel a németé lett, a harmadik pedig 1:0-val. Így esett el Bálint a pontszerző helytől. A tízfős magyar szabadfogású csapat összességében két bronzéremmel és két ötödik hellyel zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!