Sport

2009.02.17. 03:29

Érmekkel tértek haza

<b>Kőszeg </b> - Hazatértek tegnap az Amerikai Egyesült Államokban rendezett Speciális Olimpia Téli Világjátékokról a Dr. Nagy László Gyógypedagógiai intézet tanulói és a Wink Padlóhoki SC játékosai.

Tóth Gábor

A kőszegi speciális sportolókat szállító kisbusz tegnap délután gördült be az intézmény udvarába. A csapatot szülők, testvérek, barátok, iskolatársak, az intézmény pedagógusai és a támogatók fogadták. Megható, rövid fogadást tartottak az olimpikonok tiszteletére. Elhangzott, hogy soha ilyen eredményesen nem képviselték a speciális olimpikonok Vas megye, Kőszeg színeit, hiszen mind a kilenc sportoló éremmel tért haza. (Az intézmény tanulói 1997 óta két nyári és négy téli olimpián szerepeltek.) Az olimpián való részvételhez kellettek az önzetlen támogatók is, hiszen a tízfős delegáció utaztatása, versenyeztetése 1,5 millió forintba került. A kőszegi spor-tolók közül kiemelkedik Gulner Dalma produkciója, aki két arany-, egy ezüstérmével a legeredményesebb magyar sportoló lett a világjátékokon. Nem mehetünk el szótlanul Gerencsér Gábor teljesítménye mellett sem, aki négy olimpián vett már részt, és már háromszoros olimpiai bajnoknak vallhatja magát.

- Nagyon sokat dolgoztam az olimpia előtt, de ilyen jó szereplésről nem is álmodtam - fogalmazott Gulner Dalma. - Nagyon izgultam a verseny előtt, hiszen láttam, hogy milyen sok hófutó próbál szerencsét. Most nagyon boldog vagyok, örülök az érmeknek és a többiek sikerének is.

- Mindegyik aranyérmem ugyanolyan fontos, nem tudok különbséget tenni közöttük - mondta Gerencsér Gábor. - Tudtam, hogy most is jó csapatunk van, de csak titkon bíztam a sikerben, hiszen erős volt a mezőny. Természetesen szeretnék még részt venni olimpián, jó érzés játszani a válogatottban, de ez nem csak rajtam múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!