Sport

2009.02.17. 03:29

Hatos, Veréb és Ligeti győzött

<b>Budapest </b> - Hatos Gábor, ifj. Veréb István és Ligeti Dániel révén három aranyérmet szereztek a Haladás-Force birkózói a szabadfogásúak első válogatóversenyén.

Horváth Erika

A 74 kilóban Hatos Gábor három győzelemmel söpörte be az elsőséget. Kőbányai riválisát tussal, a junior válogatott Tőzsért két menetben (2:0, 1:0) verte. A döntőben nem kellett birkóznia, mert ellenfele, Elekes visszalépett. A 84 kg-os ifj. Veréb Istvánnak négy mérkőzést kellett vívnia a végső győzelemért. A dunaharaszti Szmiket tussal verte, a kőbányai Röglert két menetben (4:0, 4:3); a vasasos Adamecz ellen pedig már a második tusgyőzelmét könyvelhette el. A döntőben az érdi Antunovics volt az ellenfele, neki sem hagyott esélyt (4:0, 6:0). Üröm az örömben, hogy a verseny egy térdsérülést hozott a szombathelyi olimpikonnak, így a hétvégi ukrán nemzetközi versenyen csak Hatos Gábor indul a Haladásból. A 96 kilósoknál Ligeti Dániel nem találkozott a legnagyobb riválisával, Kiss Gergellyel. A pekingi olimpia nyolcadik helyezettje két hete porcműtéten esett át, így nem száll be az Eb-ért folyó küzdelembe. Ligeti mindhárom ellenfelét - a diósgyőri Liptákot és Endrészt, valamint a vasasos Szabót is - tussal intézte el. A Haladás-versenyzők, Veréb István tanítványai közül az első éves junior, Molnár Bálint a 66 kilósok között egy bronzéremmel tette le névjegyét a felnőttek között. Pestszentimrei és Szondi SE-s ellenfelét pontozással verte, vereségét (technikai tus) a felnőtt válogatott Wöller Gergőtől szenvedte el. A 120 kg-os mezőnyből családi gyász miatt hiányzott az aranyra is esélyes Csercsics Richárd.

A Vasi Volán SE-nek egy versenyzője kapaszkodott fel a dobogóra, a 84 kg-os Kányási Sándor, aki klubtársát, Pradalitsot 2:1-re, a haladásos Hideghet 2:0-ra verte, majd az érdi Antunovicstól tussal kikapott. A bronzmérkőzésen két vállra fektette a TFSE-s Knappot.

Az ifjúsági korúak szombati válogatóján egyetlen vasi érem született: a 69 kg-os Barcza Dávid (Vasi Volán, edzője Őri Gerzson) három győzelemmel és egy vereséggel harmadik lett.

A következő válogatóversenyt március 8-án, Orosházán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!