Sport

2009.02.02. 03:29

Rajtra kész padlóhokisok, hófutók

Kőszeg - Magyarországot 37 speciális olimpikon - köztük kilenc kőszegi diák - képviseli az Amerikai Egyesült Államokban, Idahóban, a február 7-én kezdődő téli világjátékokon.

Tóth Gábor

A kőszegi Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézet tízfős delegációja utazik Idahóba, egy edző-vezető és kilenc sportoló. A magyar padlóhoki-válogatottban öt kőszegi fiú kapott helyet: Gerencsér Gábor, Folyi Gergő, Horváth Miklós, Czimber Zsolt és Rudolf László. A csapat edzője Németh István lesz. Hófutásban Gulner Dalma, Kolompár Ildikó, Preininger Zsolt és Pécz István teheti próbára a tudását.

- A padlóhokicsapatunk éremesélyes - fogalmazott Pintér István, a kőszegi Wink Padlóhoki SC elnöke, a gyógypedagógiai intézmény igazgatóhelyettese. - Rutinos, remek gárdánk van, Gerencsér Gábor például már a negyedik, Folyi Gergő pedig a második világjátékára készül. A hófutók esélyeit lehetetlen megjósolni, ebben a sportágban a pillanatnyi forma dönt. Fejenként 150 ezer forintos önrészt kellett összehoznunk, szerencsére ez a támogatók segítségének köszönhetően összejött, főleg Kőszeg város önkormányzata bizonyult önzetlennek - köszönet érte.

A kőszegi delegáció pénteken kisebb ünnepségen már elbúcsúzott az intézmény diákjaitól. A speciális olimpikonok ma, Budapesten szállnak repülőre. Két éjszakát töltenek New Yorkban, majd Salt Lake City érintésével érkeznek meg Boise városába.

A Téli Speciális Olimpia - amelynek - az Amerikai Egyesült Államokban Idaho állam három városa, Boise, McCall és Sun Valley ad otthont - február 7-étől 13-áig tart. Hét sportágban több mint 100 ország 3000 sportolója versenyez - a magyarok öt sportágban érdekeltek. A legnépszerűbb a padlóhoki: 83 ország válogatottja méri össze tudását.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!