Sport

2009.03.23. 03:27

A SZoESE női kézisei a dobogóra hajtó Szekszárdot verték

Szombathely - A Szombathelyi Egyetemi SE NB I/B-s női kézilabdacsapata jó védekezésre alapozva bravúros győzelmet aratott a dobogóra hajtó Szekszárd ellen.

Vastag Nándor

SZoESE: HOFBAUER - SULYOK 9, BOUTI 4, PALKÓ 4, GÖNCZÖL 2, KOVÁCS A. 4, SZALAY. Csere: UDVARDI 6, Jámbor. Edző: dr. Woth Péter.

Szeszárd: Pap - Jankovics, Gulya 3, Hegyi 1, Szilágyi 2, MIZSÁK 5, Uzorás 4. Csere: HORVÁTH SZ. 5, Fekete 2, Kovács N. 3. Edző: Kovács Jenő.

Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

Büntető: 4/3, ill. 2/2.

A mecss előtt dr. Woth Péter, a SZoESE edzője azt mondta, csak akkor lehet esélyük a győzelemre, ha felvállalják a kemény ütközéseket. Ez megtörtént, így csapata bravúros sikert aratott a tabellán harmadik Szekszárd ellen.

A mérkőzést határozott védekezésre alapozva remekül kezdte a házigazda és fokozatosan ellépett riválisától (6. perc: 7:3). A folytatásban sem tört meg Boutiék lendülete, így a szünetre hétgólos előnyt szereztek (18:11). A Szekszárd a fordulás után sem tudott mit kezdeni a szombathelyiek jó játékával, akik tovább növelték vezetésüket (38. perc: 21:12). 

A Tolna megyeiek ezután még keményebb védekezésre váltottak, és elkezdték a felzárkózást. A hazaiak támadásai kissé nyögvenyelőssé váltak, de a hátsó alakzat teljesítményére továbbra sem lehetett panasz, így három gólnál közelebb nem tudott férkőzni az ellenfél (56. perc: 28:25). A sikernek köszönhetően a SZoESE a kilencedikről a nyolcadik helyre lépett előre a nyugati-csoportban.

Dr. Woth Péter: - Remekül küzdöttünk, s néha jól is kézilabdáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!