Sport

2009.03.10. 03:28

Hatos és Ligeti újabb Eb-válogatót nyert

<b>Orosháza </b>- A szabadfogású birkózók második - Eb-re kvalifikáló - válogatóversenyét is megnyerte Hatos Gábor és Ligeti Dániel, Csercsics Richárd ezüstérmes lett.

Horváth Erika

Két korosztályban, ifjúságiaknak és felnőtteknek rendezték meg Orosházán az idei második válogatóversenyt, ahol a Haladás VSE és a Vasi Volán SE is képviseltette magát.

A felnőtteknél a 74 kilós Hatos Gábor győzelméhez most sem férhetett kétség, a három ellenfele még pontot sem ért el ellene. Szintén simán nyerte ezt a versenyt is a még junior 96 kilós Ligeti Dániel - három győzelemmel. Az elsőéves junior, 120 kilós Csercsics Richárd két győzelem után a bírói ítélet szerint a döntőben kikapott, így második lett. Veréb István tanítványai közül Hatos, Ligeti és a térdsérülése után újra munkába álló ifj. Veréb István tegnaptól a válogatottal Tatán edzőtáborozik. Jövő héten a kéthetes vilniusi táborba már csak azok utaznak, akiket az Eb-re is benevez a szövetség.

A Vasi Volán SE három ötödik helyet szerzett a felnőtt válogatón: a 66 kilós Sárközi Richárd, a 84 kilóban Kányási Sándor és Pradalits Roland. Az ifiknél az 50 kilós, haladásos Ligeti Richárd két győzelemmel és egy vereséggel a második helyet szerezte meg. Harmadik lett a volános, 69 kilós Barcza Dávid. Őri Gerzson tanítványa három győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el. Ugyanebben a súlycsoportban korengedménnyel induló Lukács Farkas András ötödik lett, akárcsak a 85 kg-ban Kiss Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!