Sport

2009.04.06. 02:26

A regionális sakkiskolák csapatbajnokságáról két különdíj is Vasba került

Csillebérc (gz) - Negyedik helyen végzett Nyugat-Dunántúl válogatottja a regionális sakkiskolák háromnapos versenyén.

Gergácz Zoltán

A Magyar Sakk Szövetség égisze alatt - az országot nyolc részre felosztva - regionális sakkiskolákban is zajlik a 18 éven aluliak képzése. Ennek keretében, amolyan tudásfelmérőként háromnapos versenyen Csillebércen randevúztak a térségek nyolcfős csapatai. A Nyugati régió (Vas, Zala, Veszprém és Győr-Moson-Sopron) csapatában öt vasi (Németh Dénes, Doma Brigitta, Varga Melinda, Kiss Bálint, Szukics Ádám), valamint három veszprémi (Bodó Bence, Szabó Dorina, Koltai Anna) jutott szóhoz. A csoportmérkőzésen Közép-Dunántúllal 4:4-re végeztek, Dél-Magyarországot 6,5:1,5, Budapestet 4,5:3,5-re verték. 

Az elődöntőben a Maróczy sakkiskolától 6,5:1,5 arányú vereséget szenvedtek, míg a bronzmérkőzésen volt csoportbeli ellenfelükkel, Közép-Dunántúllal szemben maradtak alul nagy csatában 5:3 arányban, ezzel a negyedikként zártak. A vasiak közül ketten is tábladíjasok lettek. Varga Melinda az 5-ös táblán 5 mérkőzésből 4,5, Kiss Bálint a 6-oson 4 pontot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!