Sport

2009.04.09. 02:29

Gál Enikő csapataranya a karatéka versenyen

Siófok - A Balaton-kupa nyílt nemzetközi viadalon a Leo Karate-Do SE versenyzője, Gál Enikő csapatban aranyérmet nyert.

Vastag Nándor

A nagyszabású megmérettetésen 16 ország közel 800 karatékája vett részt, így minden versenyszámban és súlycsoportban hatalmas csaták folytak a helyezésekért. A 14-15 évesek között a formagyakorlat (kata) 16 fős mezőnyében Gál Enikő az elődöntőig menetelt, ám a fináléba jutásért rendezett meccset elvesztette osztrák riválisával szemben. 

A harmadik helyért zajló mérkőzésen ciprusi vetélytársától is kikapott (1:2), így ötödik lett. A küzelemben (kumite) is 16 fős mezőnyben kezdte meg szereplését. Ott is az elődöntőig jutott, ahol ve-reséget szenvedett szlovák ellenfelétől, majd a bronzmeccsen egy ponttal alulmaradt szerb riválisával szemben, s ezúttal is be kellett érnie az ötödik hellyel. Enikő részt vett a kumite csapatversenyben is, a magyar gárdában a székesfehérvári Marosán Anita és a budapesti Baranyai Tímea volt a társa. 

Az elődöntőben ciprusi csapattal küzdött a trió: a fehérvári lány kikapott, a pesti nyert, így a sorsdöntő meccset a szombathelyi karatés vívta. Mivel Enikő remek győzelmet aratott, így 2:1-gyel a döntőbe jutottak. Az első helyért szlovákokkal mérkőztek, s már az első két párban eldőlt a javukra a meccs, így Gál Róbert tanítványa aranyéremmel tért haza a viadalról. A hármas a 16-17 évesek között is próbára tette tudását, s végül egy-egy győzelemmel és vereséggel ötödikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!