Sport

2009.04.02. 02:28

Három vasi arany a nemzetközi kick-box versenyen

Walchsee - Az Austrian Classic elnevezésű nemzetközi kick-box versenyen Dancsecs Bojána két, Dancsó Zoltán egy első helyet szerzett.

Vastag Nándor

A versenyen népes mezőny tette próbára tudását, a full-, light- és semi-contact szabályrendszerben 24 ország majd 1500 kick-boxosa lépett küzdőtérre. A vasi színeket négy egyesület 18 sportolója képviselte, akik összességében jó eredményeket értek el. A körmendi Castrum SEC-Dinamica SE kiválósága, Dancsecs Bojána (65 kg) két szabályrendszerben is aranyérmes lett. Semiben négy ellenfelét legyőzve jutott a fináléba, ahol a hivatalban lévő világbajnokot, a német Melanie Mordert 13:11-re legyőzte. Light-ban nem tatamin, hanem ringben zajlottak a küzdelmek, de ez sem zavarta meg Bojánát, mindhárom meccsét 3:0-ra nyerte, az utolsót az esztergomi Fenyvesi Márta ellen. Klubtársa, Gordos Tibor (-79) az első mérkőzését mindkét szabályrendszerben elvesztette. 

A KondorKicsi klasszishoz méltó produkcióval 3:0-s diadalt aratott. A Controll utánpótlása is kitett magáért, többen már válogatott formában teljesítettek. Semi kadett I-ben Verhás Olivér (-32), kadett II-ben Varga Martin (-47) két ellenfelet legyőzve jutott elődöntőbe, ahol előbbi német, utóbbi olasz kick-boxostól szenvedett vereséget, így egyaránt harmadikak lettek. A junioroknál a lightban Szép Adrienn (-56) a négy között kezdte meg szereplését, de kikapott. Semiben Verhás Bence (-57 kg) olasz és szlovák versenyző legyőzése után a magyar Veres Alexszel szemben alulmaradt technikai K. O.-val, s Adriennhez hasonlóan bronzérmet szerzett. A felnőtteknél Marton Klára (-60) semiben a második, lightban az első, kadett II. semiben Király Zsófia (-59) a második fordulóban kiesett. A Kopula Classic KBC képviselői közül a junioroknál Kelemen András (-84) lightban lengyel és osztrák versenyzőt vert, majd kikapott egy némettől 2:1-re, s bronzérmes lett. Kadett II. semiben Németh Dávid, a felnőtteknél semiben Wappel Tibor (94), lightban Pődör Csaba az első körben búcsúzott. 

A zöld öv alatti kategóriában - ami a második vonalnak felel meg - Mayer István (-75) úgy lett ezüstérmes, hogy az elődöntőben egy lengyel kiütötte, akit ezért leléptettek. István a döntőre nem tudott kiállni, mert kórházba vitték megfigyelésre - már jól van, de a héten még nem edzhet. Lightban Farkas István (-80) harmadikként zárt, az elődöntőben horvát vetálytársa legyőzte. Horváth László (80) kikapott az első mérkőzésén. A Skorpió SE indulói közül semi kadett II-ben Nagy Gergő (-63) a második, kadett I-ben Császár Levente (-37) az első fordulóban kiesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!