Sport

2009.04.21. 08:24

Ják: a kupában javítanak

Ják - A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathely-csoportjában szereplő Ják szerdán, 16 órás kezdéssel a megyei I. osztályú Jánosházát látja vendégül Magyar Kupa-mérkőzésen. A jákiak természetesen bíznak a bravúrban, a továbbjutásban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Jáknak nem megy a tavasszal: idei hét bajnoki mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg. A kupasorozatban azonban remekel a társaság: idegenbeli győzelemmel lépett túl a a járásiban szereplő Sorkifalud és Gencsapáti együttesén, elbúcsúztatta a sorozattól az NB III-as Bük (2:2), és a megyei I. osztályú Szentgothárd (1:0) csapatát. A Jánosháza skaplja újabb, igaz bravúr lenne, hiszen a soros ellenfél remek formában futballozik a tavasszal, a megyei I. osztályú tabella második helyén áll.

- A télen alaposan átalakult a keretünk, sok új fiú jött hozzánk, és a társaság még nem érett össze igazán - tudtuk meg a tavaszi gyengélkedés okát Németh Zsolttól, a jákiak trénerétől. - Ráadásul különböző okokból rendre sok hiányzó nehezítette a dolgomat, szinte egyszer sem játszottunk eddig ugyanabban az összeállításban. Ám különösebb probléma nincs, hiszem, hogy sok szép sikert ér el még a jövőben ez a csapat. Itt van mindjárt a szerdai kupameccs: máris lehet javítani. Tudom, hogy egy remek együttes jön hozzánk, és a papírforma is a Jánosháza sikerét ígéri, de egy kupameccsen bármi megtörténhet. A Bük és a Gotthárd ellen már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk a bravúrra - mért ne okozhatnánk ismét meglepetést? Szerencsére ezúttal szinte minden játékosomra számíthatok, csupán a régóta sérüléssel bajlódó Máté Péter hagyja ki a meccset. A várható összeállítás: Kozma - Németh, Sipos, Baba, Dobos - Török, Draskovits, Czeglédy, Odler - Polyák, Moór.

A párharc győztese feljut az országos főtáblára. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat, jelen esetben a Ják jut tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!