Sport

2009.04.02. 02:29

Jól sikerült a kötélugrók Eb-selejtezője

Szombathely - A Tóth Alexandra-emlékversenyen és kismesterek kötélugró tornáján Nagy Bianka győzött, de a dobogó többi fokán is szombathelyi versenyző állt.

Vastag Nándor

A verseny elején megemlékeztek a tavaly márciusban, 22 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt Tóth Alexandráról, Szaszáról - megható körülmények között kezdődött el a 15 év alattiak kismester tornája. A viadalon a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői mellett mórahalmiak, makláriak, nagykanizsaiak, oberwartiak és szolnokiak tették próbára tudásukat, ám a népes, 26 fős mezőnyben a vasiak kisajátították a dobogót. 

A címvédő Vajda Vivien három feladatban a legjobb eredményt érte el - fél- és háromperces futásban, illetve a szabadon választott gyakorlatban -, azonban a triplázásban Nagy Bianka nagyon kitett magáért, így a végső győzelmet is begyűjtötte. A harmadik Nardai Sarolta lett.

A junioroknál hat, a felnőtteknél három csapat az Európa-bajnoki selejtező első fordulójában vett részt. Mivel Magyarországot mindkét korosztályban három gárda képviselheti a július végén rendezendő svédországi kontinensviadalon, így a szombathelyiek jó eséllyel várhatják a folytatást. A kvalifikáció második fordulója május 16- 17-én szintén Szombathelyen lesz.

A szombathelyiek helyezései. Kismester torna: 1. Nagy Bianka 1517,33, 2. Vajda Vivien 1504,17, 3. Nardai Sarolta 1406,83, 5. Bata Zsófia 1383,83. Eb-selejtező csapatverseny, 1. forduló, felnőtt: 3. Csordás Viktória, Bartók Aliz, Bartók Eszter, Lőrinczy Emese, Táncsics Emanuela 2992,50. Junior: 1. Vajda Vivien, Nardai Sarolta, Lőrinczy Laura, Major Szilvia 3107,00, 3. Lőrinczy Dóra, Hraskó Patrik, Binger Anna, Pászthory Dóra 2780,00, 4. Zsiga Rebeka, Bata Zsófia, Szendi Petra, Nagy Bianka 2560,67.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!