Sport

2009.04.10. 02:29

Ötödik a Sprint SC ülőröplabda-csapata

Szombathely, Zágráb, Banja Luka - Két horvát bajnoki és egy Euroliga-fordulót is játszott az elmúlt két hétben a Sprint SC ülőröplabda-csapata.

Horváth Erika

A horvát ülőröplabda-bajnokságban is szereplő Sprint SC március eleje után a hónap végén is fordulót rendezhetett. Ezúttal csak két csapatot, az OIK Marsoniát és az IOK Zagrebet fogadták Kovácsék.

Sprint SC-OIK Marsonia 0:3 (-20, -17, -13). - Az élmezőnyhöz tartozó, magas szerkezetű Marsonia ellen csak az első szettben tudták tartani magukat a szombathelyiek.

IOK Zagreb-Sprint SC 3:1 (-21, 21, 18, 22). - Az első játékrészt jó játékkal nyerték meg a hazaiak, aztán érthetetlen módon kapkodni kezdtek. Csak a negyedik játszmára sikerült a sorokat rendezni, de már nem sikerült megállítani a zágrábiakat.

Marsonia-Zagreb 3:1 (-23, 22, 23, 13).

A Sprint SC-ben Schützenhoffer, Sipos, Döbröntey,Dominek, Laki S., Kovács, Biró, Ruck, Laki K. és Bauer jutott játéklehetőséghez.

A múlt hétvégén Zágrábban folytatta a bajnokságot a vasi gárda, ahol megint két csapattal - az előzőnél könnyebb ellenfelekkel - találkozott.

Sprint SC-KSO Knin 95 3:1 (20, 19, -24, 15). - A horvát csapat egy kis szerencsével nyerte a harmadik játszmát; egyébként a Sprint meggyőző játékkal - a negyedik játszmában már elsöprő lendülettel - gyűjtötte be a győzelmet.

Sprint SC-OKI Sibenik 3:0 (12, 17, 12). - Könnyed játékkal 40 perc alatt hozták a sprintesek a kötelező győzelmet.

A 12 csapatos bajnokságban 10 győzelemmel és 10 ve-reséggel az ötödik helyen áll a Sprint SC.

Pihenésre nem volt mód; Zágrábból Bosznia-Hercegovinába indultak a vasiak, hisz vasárnap Banja Lukán két Euroliga-mérkőzés várt rájuk.

OKI Laktasi-Sprint SC 3:1 (-23, 18, 23, 19). - Jól indult a találkozó, bátor játékukkal a sprintesek kerültek ki az első szett végjátékából győztesen. A második játszma közepétől azonban már a hazai pálya előnyét élvező bosnyákok akarata érvényesült, ha szoros küzdelemben is, de ők nyertek.

OKI Banja Luka-Sprint SC 3:1 (16, 18, -23, 14). - Az első két játszmában megmutatkozott a tudáskülönbség. A harmadikban kisebb bravúrral sikerült szépíteni, de ezt követően már gyorsan rövidre zárta a meccset a tavalyi döntős.

Az idei Euroligában 11 csapat indult. A három csoportból az 1-2. helyezettek jutottak tovább - a Sprint SC tehát búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!