Sport

2009.05.16. 02:29

Két szombathelyi pilóta a Salgó-ralin

Salgótarján (vas) - A Salgó-Gemer-ralin, az országos bajnokság harmadik futamán ezúttal két szombathelyi versenyző indul.

Vastag Nándor

Az aszfaltos futam tegnap Ózdon a prológgal kezdődött el - ennek eredménye nem számít bele a versenybe -, míg a tétre menő száguldás ma 10 órától Szlovákiában, vasárnap 7.30-tól Salgótarjánban lesz. A versenyen ezúttal két szombathelyi pilóta is indul, mindkettő egy Suzuki Swifttel az N-csoportban és az N2-es géposztályban. A Magyar Autó- és Motorsport Egyesület pilótája, Magyar Miklós - akinek Budai Annamária navigál - az első két ralin első lett az N2-ben, és most is esélyes a végső sikerre.

- Komoly, nehéz verseny előtt állunk - mondta Magyar Miklós. - A szlovák hegyi pályák újak és veszélyesek, egy pici hiba már végzetes lehet. Az időjárás is kiszámíthatatlan, ami a gumiválasztást nehezíti meg. Elsősorban a célba érésre törekszünk, a többit majd meglátjuk.

A Tenkes Rallye Team színében - Bakos Dáviddal az oldalán - Budai Csaba áll rajthoz, aki eddig csak amatőr versenyeken indult, és újonc a rali élvonalában. Persze az indulás előtt több tesztet is teljesítenie kellett, amiken jó időeredményeket ért el.

- Már nagyon várom a versenyt, kicsit izgulok is - tudtuk meg Budai Csabától. - Az elmúlt napokban sokat tréningeztünk a helyszínen, és mindent megtettünk a megfelelő felkészülésért, mégis a célba érésre, és az autó versenykörülmények közötti minél jobb megismerésére törekszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!