Sport

2009.05.23. 02:28

Szoros verseny a Magyar Derbin

Lukácsháza - Tegnap délelőtt a díjhajtással megkezdődött a 19. egyes- és a 29. kettesfogat-hajtó Magyar Derbi, egyben országos A- és B-kategóriás verseny, amelyen 47 fogat indult.

Gergácz Zoltán

A vasi településen, Lukácsházán 10 évvel ezelőtt rendeztek először fogathajtó- versenyt, s azóta őrzik e hagyományt. A háromnapos verseny népszerűségét igazolja, hogy a szakmai számot, a díjhajtást leszámítva több ezren tekintik meg a látványos maratonhajtást, valamint a zárónapi akadályhajtást. Van miben gyönyörködni, s van kiért izgulni. A helyiek üdvöskéje, a négyszeres regionális bajnok Molnár Zsolt évről évre helyet követel magának a legjobbak között. A tegnap kezdődött megmérettetésen 15 egyes és 32 kettes fogat indult. A tét nem kisebb, mint ranglistapontok, s ezzel kvalifikáció szerzése a közelgő vb-re, amelynek a házigazdája Kecskemét lesz. Az egyes fogatok első napi versenyét Fábián László nyerte 55,55 ponttal, a kettes fogatoknál B-kategóriában Gergely János (56,32) végzett az élen. A-kategóriában Ling Attila (53,76) vezet a tavalyi bajnok Farkas László (54,14) és Kovács Csaba (56,45) előtt. Molnár Zsolt (58,75) a 6. helyről várja a mai maratonhajtást. Az első versenyző 12 órakor érkezik a futballpálya mögötti E-szakaszra, Zsolt 16.45 körül várható. Vasárnap az akadályhajtás 10 órakor veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!