Sport

2009.06.13. 02:29

Duplázott a Váci

Győr - A IV. korcsoportos fiú labdarúgó diákolimpia országos döntőjében magabiztos teljesítménnyel lett bajnok a Váci csapata, a sárvári Nádasdy a nyolcadik helyen végzett.

Vastag Nándor

A Váci a megyei finálét és az országos elődöntőt is hatalmas fölénnyel nyerte, így a győri tornán az aranyérem első számú várományosának számított. A szombathelyi iskola focicsapata nem is engedte felborulni a papírformát, s a tavalyi év után újra - veretlenül - bajnoki címet szerzett a IV. korcsoportban. A csoportmeccsek során a nyíregyháziakat 1:0-ra, a gárdonyiakat 6:1-re győzte le, míg a győriekkel egy tét nélküli meccsen - mivel a csoportelsőséget és a fináléban való szereplés jogát már megszerezte - 0:0-s döntetlent ért el. Az aranyéremről döntő találkozón aztán a másik négyes élén végző fehérvári Tóvárosival játszottak a vácisok, és nagyszerű teljesítménnyel 3:1-re nyertek.

A megyei második Nádasdy csapatát a korosztálynál fiatalabb játékosok alkották, akik összességében nem vallottak szégyent. A Tóvárositól ugyan 6:1-es vereséget szenvedtek, ám a folytatásban a jászberényiektől 1:0-ra, a püspökladányiaktól 3:2-re kaptak ki, tehát nem sok hiányzott, hogy éremért játszhassanak. A helyosztóra már kicsit elfáradtak a sárváriak, így a győriekkel szemben 5:0-ra alulmaradtak, és a nyolcadik pozícióban zártak.

A végeredmény: 1. Váci (Szakály Dávid, Marton Dávid, Koronczai Benjamin, Horváth Gergő, Jagodics Bence, Győrffy Mátyás, Karácsony Dávid, Liszka Gergő, Németh Márió, Medgyes Zoltán, Sándor Alex, Vona Ákos, Hoós Patrik, Tamás Krisztián, Sáfrán Richárd, Klauzer Ádám, Varga Barnabás. Felkészítő: Mikos Tamás, Marton Róbert, Horváth Ádám), 2. Tóvárosi, Székesfehérvár, 3. Móricz, Nyíregyháza, 4. Nagyboldogasszony, Jászberény, 5. Ált. Isk., Püspökladány, 6. Ált. Isk., Gárdony, 7. Gyárvárosi, Győr, 8. Nádasdy, Sárvár (Potyi Gábor, Kasza Kornél, Galavics Szilárd, Nagy Dániel, Ódor Bálint, Szemes Bence, Toldi Bence, Farkas Bence, Horváth Olivér, Toldi Ádám, Bakics Barnabás, Nardai Dániel, Sipos Ádám, Horváth Patrik. Felkészítő: Horváth József, Csempesz Gábor).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!