Sport

2009.06.10. 14:43

Szeleste: tömegbunyó, félbeszakadt focimeccs

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Sárvári -csoportjának hétvégi fordulójában félbeszakadt a Szeleste-Uraiújfalu mérkőzés: összeverekedtek a szurkolók, az egyik hazai játékos pedig megütötte a játékvezetőt. A fegyelmi bizottság már döntést hozott az ügyben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Sárvári-csoport 25., utolsó előtti fordulójában a Szeleste-Uraiújfalu mérkőzés a 80. percben, 2:1-es vendégvezetésnél félbeszakadt. A jegyzőkönyvben rögzítettek szerint a nézőtéren tömegverekedés tört ki, a bunyó átterjedt a pályára is, sőt az egyik hazai játékos, Amatics László megütötte Zsirai József játékvezetőt is. Körülbelül 50 ember csépelte egymást, a rend helyreállításához egyébként rendőrökre volt szükség.

- A pályán elért eredményt rendezői hiányosságok miatt a fegyelmi bizottság törölte, a mérkőzést 3:0-s eredménnyel a vendég Uraiújfalu javára igazolta - tudtuk meg Fehér Ferenctől, a fegyelmi bizottság elnökétől. - Továbbá a szelestei klub a következő három mérkőzésre szövetségi ellenőrt lesz köteles állítani saját költségén. A játékvezetőt megütő Amatics Lászlót egy évre eltiltottuk a futballtól. Szelestén már voltak hasonló jellegű problémáink a szurkolókkal, néhány éve például két mérkőzésre betiltottuk a csapat pályáját. Az elmúlt időszakban viszont az új vezetőség sokat tett azért, hogy rendeződjenek, normalizálódjanak a viszonyok - úgy tűnik akad még tennivaló.

- A büntetéseket elfogadjuk, nem fellebbezünk - fogalmazott Szár Csaba a szelestei labdarúgóklub szakosztályvezetője. - Az azonban nem árt, ha a nagyközönség aprólékosabban is megismeri a vasárnapi történetet. Csapatunk a bronzéremért harcol, ezért is volt rengeteg néző, jó 300 drukker a pályán. A tömegverekedés, a feszült, kezelhetetlen helyzet kialakulásához sajnos nagyban hozzájárult Zsirai József játékvezető ténykedése is. A bíró teljesen érthetetlen módon az első félidőben például két teljesen szabályos gólt nem adott meg nekünk - forrtak az indulatok a pályán is. A cérna végül a nézőtéren pattant el, de nem csak a mi drukkereink verekedtek, a balhéhoz azért kellett ellenfél is.

- Sajnálom a történteket, de úgy gondolom, hogy mi megbűnhődünk a hibáinkért, a játékvezetőnek viszont valószínüleg nem lesznek álmatlan éjszakái - folytatta Szár Csaba. - A bronzéremről viszont nem mondunk le: a hétvégén, az utolsó fordulóban Gércére megyünk, ha nyerünk, akkor harmadikként végzünk. Igaz, nem lesz könnyű Gércén győzni, de képesnek tartom rá a társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!