Sport

2009.07.09. 02:28

A KDSE versenyzői tizenöt érmet szereztek az utánpótlás görkorcsolyázó bajnokságon

Jászberény - Az utánpótlás görkorcsolyázó magyar bajnokságon a KDSE versenyzői öt arany-, hét ezüst- és három bronzérmet szereztek.

Vastag Nándor

A profi és amatőr kategóriában zajló versenyen öt megye képviseletében - Vas, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Komárom-Esztergom és Pest - közel 250 görkorcsolyázó tette próbára a tudását. A megmérettetésen a Korcsolyázó Diáksport Egyesület sportolói is szép számban indultak, a profiknál 15 fő, az amatőröknél 20 szállt harcba a helyezésekért. 

A szombathelyiek végül öt egyéni bajnoki címmel, valamint hét ezüst- és három bronzéremmel fejezték be a viadalt. A profiknál Varga Jenő és Lajos Zsolt tanítványai közül hárman végeztek az első helyen. Kollár Anna és Molnár Márk sprinttávon bizonyult verhetetlennek, míg összetettben Molnár mellett Hazafi Ádám állhatott még fel a dobogó legfelső fokára. Az amatőröknél - ahol kizárólag összetett végeredményt hirdettek - a Tóth András által felkészített Bársony Brigitta nem talált legyőzőre korcsoportjában.

Vasi eredmények. Profi kategória, egyéni lány, junior C korcsoport (1996- 97-es születésűek), sprintverseny: 4. Horváth Anita. Összetett: 3. Horváth. Junior B (94-95): 2. Nagy Dorina. Összetett: 2. Nagy. Junior A (92-93): 1. Kollár Anna. Összetett: 2. Kollár. Fiú, összetett, junior F (2002-ben és később születettek): 1. Hazafi Ádám. Junior D (98-99): 2. Bejczi Botond. Junior B: 1. Molnár Márk. Sprint: 1. Molnár. Váltó, junior D, lány: 4. Séfer Dia, Fehér Viktória. Fiú: 2. Bejczi Botond, Kovács Máté. Junior A, lány: 2. Kollár Anna, Nagy Dorina, Horváth Anita. Amatőr, egyéni összetett, junior E (2000-01), lány: 3. Peszleny Ivett. Fiú: 2. Gyarmati Dominik. Junior B, lány: 1. Bársony Brigitta, 3. Lakics Vanessa.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!