Sport

2009.07.25. 02:29

Levelet kapnak a Falco-drukkerek

Szombathely - Két sportügyben lezárta a nyomozást a rendőrkapitányság. Egy folyamatban levő ügyet pedig ismertettek a rendőrök.

Tóth Gábor

A legnagyobb visszhangot sportberkekben a tavalyi kosárlabda-bajnokság végén, a Falco-Paks meccsen történtek váltották ki: a drukkerek a pályára özönlöttek, megütötték az egyik játékvezetőt, a mérkőzés félbeszakadt.

- Ismeretlen tettes ellen garázdaság vétsége miatt kezdtük meg a nyomozást - tudtuk meg Hollósi Gábor szombathelyi rendőrkapitánytól. - Megvizsgáltunk minden felvételt, képanyagot, tanúkat gyűjtöttünk. Ezek alapján nem tudtuk egyértelműen megállapítani, hogy melyik drukker ütötte meg hátulról a bírót. Tanúvallomásában Király játékvezető is úgy nyilatkozott, hogy nem ismerné fel azt a személyt, aki bántalmazta. Így az eljárást megszüntettük. 

A pályára özönlő drukkereket azonban kivétel nélkül mind azonosítani tudjuk, ellenük rendzavarás szabálysértés miatt indítunk eljárást. Akit azonosítunk, arra 100 ezer forintos pénzbírság róható ki, illetve kitiltható a sportrendezvényekről - minden esetben a legszigorúbb büntetési tétellel kívánunk élni. Azt pedig ellenőrizni fogjuk, hogy az érintett személyek részt vesznek-e a jövőben a Falco meccsein. Amennyiben igen, úgy rögtön előállítjuk őket. A felderítési osztályunk dolgozik, a beazonosítás zajlik, hamarosan minden érintettet értesíteni fogunk - sok Falco-drukker várhatja a levelünket.

- Maradjunk az Arena Savariában - folytatta a kapitány. - Tavaly a csarnokban leszakadt az álmennyezet, ez ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indítottunk eljárást. Talán még sokan emlékeznek arra, hogy a baleset előtt két nappal rendezték a Falco-Körmend bajnoki kosármeccset - szerencsére nem akkor szakadt le a mennyezet. 

A nyomozás végül lezárult, három gyanúsítottja lett az ügynek: a kivitelezés végrehajtásáért felelős kft. műszaki vezetője, az építést végző fővállalkozás műszaki vezetője, illetve az álmennyezet felszerelését végző alvállalkozó cég műszaki vezetője. Kiderült, hogy nem a megfelelő módon végezték az álmennyezet ellenőrzését, továbbá nem a megfelelő technológiával, anyagokkal rögzítették a szerkezetet.

- Tavaly július végén a Haladás-Arsenal barátságos futballmérkőzés után betörtek a szombathelyi klub öltözőjébe, és a tettesek csukákkal, sípcsontvédőkkel, sportszárakkal, labdákkal megrakodva távoztak - ismertette az utolsó esetet Hollósi Gábor. - Az eljárás ezen szakaszában 14 gyanúsítottunk van, érdekesség, hogy az említett betörésen túl további 34 rendbeli bűncselekmény elkövetésével vádoljuk őket. Visszatérve a Haladáshoz: a legtöbb sporteszköz - áron alul - a megyei II., megyei III. osztályban futballozó amatőröknél kötött ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!