Sport

2009.07.14. 02:29

Ott lesz a vb-csapatban - a hajómodellező E-kategória legjobbja ifj. Eredics István

Balatonlelle - Az augusztusi világbajnokságra készülő hajómodellezők felmérő versenyén az E-kategóriában a 16-szoros magyar bajnok ölbői ifj. Eredics István bizonyult a legjobbnak.

Gergácz Zoltán

Agárdon, a Velencei-tavon elég mostohák voltak a viszonyok: változó irányú szél fújt, eleredt az eső. De mindezek ellenére sikerült megfejelnie előző teljesítményét: a 21 fős mezőnyben nyolc pontot vert a második helyezettre. Itt a szintén ölbői Bódi László új hajójával a 11., a sportágat nemrég kezdő Horváth Bálint a mezőny hátsó felében végzett - vezetéstechnikája még csiszolásra szorul.

- Balatonlellén, az utolsó futam befutóján lemerült az akkumulátorom, így oda lett a vezető pozícióm, de a negyedik helyre még így is sikerült becsorognom. De itt ez is belefért, az összetett elsőségemet nem fenyegette veszély. Legnagyobb riválisom a sukorói Beliczai Péter, de az idén még nem sikerült legyőznie. Bizakodva várom a vb-t. Ha minden összejön, talán sikerülhet egy jó helyet elcsípnem. De addig még lesz egy hazai fellépésem is. Július 17-19. között az ölbői horgásztavon a hagyományos versenyünk - mondta ifj. Eredics István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!