Sport

2009.08.03. 09:38

Csertői Aurél: úttörőmeccseken sem szabad ilyen gólt kapni

Kaposvár - Sima, 3:0-s vereséget szenvedett Somogyország fővárosában a Szombathelyi Haladás együttes. A csapat trénere, Csertői Aurél sem fiatal, sem pedig rutinos játékosai produkciójától nem volt elájulva.

Pum András

A tegnap esti Kaposvár-Haladás (3:0) NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés után érthetően a hazaiak szakvezetője, Prukner László volt a boldogabb, kollégája, Csertői Aurél szerint a meccs végére szétesett csapata, ráadásul úttörőmeccseken látott hibát vétett a második gól előtt a vasi védelem.

Prukner László: - Nagyon fontos három pontot szereztünk. A felkészülésünk szinte másról sem szólt, mint hogy rengeteg próbajátékost teszteltünk. Remélem sikerült kiválasztanunk a megfelelõket, és képesek lesznek pótolni a távozókat. Az edzõmeccsek során tízbõl nyolcszor kikaptunk, bízom bent, hogy a Haladás elleni siker visszaadja a játékosok hitét. Akkor kerekedtünk felül amikor lelkesen futballoztunk, ez döntött a javunkra. Hét saját nevelésû játékos volt a mai keretben, de azt mondom, hogy nem szabad rájuk feleslegesen terhet rakni, csak egy stabil, morálisan erõs együttesbe szabad õket beépíteni. Minden öltözõben van egy egészséges hierarchia, ezt nem szabad megbontani. A Haladás a nemzetközi meccsek miatt keveset pihenhetett, ez ma látszódott a játékukon.

Csertõi Aurél: - Az elsõ félidõ úgy alakult, ahogy elterveztük, jobban játszottunk ellenfelünknél, csak a helyzetek kimaradtak, nem sikerült feltenni az i-re a pontot. A Kaposvár csak pontrúgásokból veszélyeztetett. A második hazai gól két rutinos védõnk lelkén szárad, ilyet úttörõmeccseken sem szabad kapni. Ráadásul ezt követõen a tapasztalt játékosok hitehagyottá váltak, és a végére szétesett a csapat. Ami a fiatalokat illeti: nálunk sem szabad terhet rakni a vállukra, de mivel játszatom õket, mégiscsak szükséges némi teher. Egyelõre ugyanis csak elfocizgatnak az NB I-ben.

 További infók a Haladásról a haladas.vasnepe.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!