Sport

2009.09.26. 02:26

Mintegy félszáz kerékpáros a citycrosson a kőszegi belvárosban

Kőszeg - Hagyományteremtő szándékkal citycross kerékpáros körversenyt rendeztek a határ menti kisváros belterületén.

Gergácz Zoltán

A kőszegi hobbikerékpáros, Horváth Balázs ötlete nyomán hagyományteremtő szándékkal első ízben rendeztek citycross kategóriában kerékpáros körversenyt Kőszegen. A Jurisics-vár és közvetlen környéke a szűk utcákkal, lépcsőkkel ideális helyszínt biztosított. A pályabejárás után az indulók egybehangzó véleménye volt, hogy brutális a terep. A füves, kavicsos, bazaltos és macskaköves út ette a gumit, közel harminc defekt volt. Akadt olyan, aki háromszor is kényszerpihenőre szorult. A szikrázó napsütésből pedig az 50 méter hosszú, egysávos alagútba menni egyenesen szemfényvesztés volt.

A mintegy félszáz versenyző a 11 órás harangszóra a Hősök tornyától startolva egy 1,6 km-es pályán rótta a köröket. A legtréfásabb induló sima utcai kerékpáron, ráadásul még a világítást is használta. A kimondottan jó hangulatú és sok nézőt vonzó rendezvény abszolút győztese - nagy csata után - kétszeresen is megérdemelten lett Ziskó Balázs, biciklis berkekben Pubi. Egyrészt mert ő teljesítette a legnagyobb távot, másrészt pedig a várhíd előtt egyedül ő mert felülve lemenni a mintegy 5 méter mély árkos terepre. A többiek a biztonság érdekében jobbnak látták még a lépcső előtt kipattanni a nyeregből.

Végeredmény, női: 1. Veres Boglárka (Hegyfalu), 2. Karácsonyi Ildikó (Kőszeg). Ifjúsági: 1. Süle Róbert (Sopron), 2. Bóka Balázs (Söpte), 3. Antal Márk (Kőszeg). Felnőtt: 1. Ziskó Balázs (Szombathely, Karakoram Team), 2. Gulyás Ádám (Veszprém), 3. Tóth András (Zalaegerszeg). Senior: 1. Horváth Balázs (Kőszeg), 2. Frank Szabolcs (Kőszeg), 3. Döbör Imre (Szombathely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!