Sport

2009.10.26. 10:10

Szili István sikeresen debütált a profi bokszolók között

A kőszegi Szili István győzelemmel mutatkozott be a profik között: a svájci Boxing Kings istálló középsúlyú (72,6 kg) bokszolója első meccsén Fares Sahawneh ellen egyhangú pontozással nyert.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hat menetes, egyhangú pontozásos győzelemmel mutatkozott be a profik táborában a korábbi amatőr tehetség és magyar válogatott Szili István. A 26 éves vas megyei középsúlyú öklöző - akit a Bedák testvérek első Universumos edzője, Conny Mittermaier készített fel - szombat este a svájci Asconában húzott kesztyűt, ellenfele a 32 éves olasz Fares Sahawneh (1-5-1, 1 K.O.) volt.

A rendezvényt a helyszínen tekintette meg Vető Gábor menedzsere, Oliver Dütschler, akinek rövid beszámolója olvasható a profiboksz.hu oldalon. A svájci üzletember tudósítása szerint Szili érezhetően idegesen bokszolt, de ennek ellenére végig ő irányította a találkozót, és bár kiütni nem tudta riválisát, pontozásos győzelméhez nem férhetett kétség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!