Sport

2009.11.03. 03:29

Egy SZAK-érem az utánpótlás ob-n

Egy bronzérem került a SZAK-hoz az asztaliteniszezők utánpótlás országos bajnokságán. A serdülőknél Szarka Zsolt fiú párosban szerzett bronzérmet.

Horváth Erika

A serdülő- és juniorkorú asztaliteniszezők ez évi magyar bajnokságán ott voltak a SZAK versenyzői, Vaida Florin tanítványai is, hogy harcba szálljanak az érmekért, illetve a másfélszeres ranglistapontokért. A két szombathelyi serdülőjátékosnak nem volt szerencséje, mindkét páros számban már a második fordulóban egymással kerültek szembe.

Vegyes párosban Szarka Zsolt Póth Evelinnel a nyolcaddöntőben 0:2-es hátrányból 3:2-re nyert Németh Ádám és a szintén statisztikás Fülöp Mária ellen. De Szarkáék sem jutottak el a dobogóig, mert a következő körben 3:2-re kikaptak a Kovács-Madaczky (BVSC, Mohács) kettőstől. Fiú párosban Szarka Zsolt Kovács Richárddal (Wink), Németh Ádám Lupsea Tamással (ATSK) állt asztalhoz. Egy-egy győzelem után az egymás elleni csatát 3:1-re Szarkáék nyerték, ezzel ők az elődöntőbe jutottak.

A későbbi bajnok, ceglédi Molnár-Ecseki párostól azonban 3:2-re kikaptak, így bronzérmesek lettek. Egyéniben Németh Ádám két győzelemmel gond nélkül jutott a főtáblára, sőt a KSI-s Freisinger 4:1-es legyőzésével a 16 közé is sikerült bekerülnie. Csak a nyolcaddöntőben tudta megállítani Kovács Richárd (Wink). Az országos serdülő ranglistán hatodik Szarka Zsolt a főtáblán, ki-emeltként kezdett. A sorsolás itt sem volt hozzá kegyes; két sima, 4:0-s győzelem - Óbert (Komló), Palásti (BVSC) - után az 1. helyen kiemelt, későbbi győztes Lakatossal (KSI) találkozott a negyeddöntőben, és színvonalas, látványos mérkőzésen ugyan, de 4:0-ra alulmaradt.

Nem született SZAK-os érem az ifjúságiak mezőnyében. Szarka Tibor mind a vegyes, mind a fiú párosban a negyeddöntőben búcsúzott. Előbbiben Kakuszi Lillával (Statisztika), utóbbiban Lukács Richárddal (Jászkun Volán) játszott. Vegyesben két győzelem után a Schaffer- Ambrus (Seligenstadt, Soltvadkert) kettőstől kaptak ki. Fiú párosban két akadályt sikerrel vettek, aztán a későbbi győztes Perei-Palatinus duó 3:2-vel búcsúztatta őket.

A Lendvai Gergely-Németh Ádám és a Szarka Zsolt-Kovács páros egy-egy győzelmet követően esett ki. Az egyéniben főtáblás kiemelt Szarka Tibort az első fordulóban 4:1-re legyőzte az újonc korú, ceglédi Ecseki. Öccse, Zsolt és Lendvai viszont remekül játszott, mindketten megnyerték selejtezőcsoportjukat és főtáblára jutottak. Ott búcsúztak az első körben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!