Sport

2009.11.12. 03:28

Két bajnok ippon shobuban

Az ippon shobu karate magyar bajnokságon a Tápláni KSE két versenyzője, Koós Nóra és Kassai László is aranyérmes lett küzdelemben.

Vastag Nándor

Vas megyét két egyesület karatékái képviselték az eseményen, akik két bajnoki cím mellett négy ezüst- és három bronzérmet szereztek. Katában hárman jutottak a négyes döntőbe, ahol a kadettoknál a Sárvári SKE-ből Németh Viktória és Dabis Gábor a második, az V. korcsoportban a Tápláni KSE versenyzője, Lovranics Alexandra a harmadik legjobb formagyakorlatot mutatta be.

Küzdelemben két tápláni a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A junioroknál Koós Nóra úgy szerzett bajnoki címet, hogy három riválisa sem tudott pontot szerezni ellene. A IV. korcsoportban Kassai László 39 fős mezőnyben, öt mérkőzést megnyerve bizonyult a legjobbnak.

A csapattárs Lovranics Alexandra, valamint a karatékák edzője, a felnőttek között induló Németh András az elődöntőben kapott ki ellenfelétől, így mindketten harmadikként végeztek. A Németh Róbert által felkészített sárvári Mesics Bertalan (II. korcsoport) és Németh Viktória a döntőig szépen menetelt, ám ott szoros küzdelemben kikaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!