Sport

2009.11.23. 03:29

Körmendi győzelem a Falco otthonában

Színvonalas, izgalmas meccset hozott a Falco-Körmend vasi kosárlabda-rangadó. A presztízscsatát végül a vendég Rába-parti gárda nyerte meg - megérdemelten.

Vas Népe

Feszült arccal melegített a két csapat. A Falcóban ott pattogtatott az új fiú, Marcel Jones. A vendégeknél többen bajlódtak sérüléssel, de végül mindenki vállalta a játékot - igaz, Fodor Gergely végül nem lépett pályára.

Fülsüketítő zajban kezdődött a mérkőzés. Rohantak a csapatok, szórták a kosara- kat. Néhány perc után a korábbi Falco-center, Alekszejev pontjaira építő vendégek némi lépéselőnybe kerültek, de a hazaiak időben ébredtek (5. perc: 15:15). Ám a tempót továbbra is a körmendiek diktálták (8. perc: 17:23), jobban védekeztek, pontosabban támadtak.

A hazaiak erőlködtek, és rengeteg labdát szórtak el előkészítetlen helyzetből. A piros-feketék lendületét nem törte meg a kisszünet, robogtak tovább. De a hazaiaknál is többen belelendültek, így egyre csökkent a különbség a felek között (14. perc: 25:27). A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok. Aztán a 16. percben felrobbant a csarnok, Horváth Zoltán talált a gyűrűbe, ami azt jelentette, hogy a mérkőzésen először átvette a vezetést a Falco (31:29). A félidő végén mintha lehullott volna a béklyó a Falco játékosairól: felszabadult, eredményes, látványos játékkal fejezték be az etapot (20. perc: 47:39).

A nagyszünetről visszatérve kiderült, hogy a vádlijában izomszakadást szenvedő Feigl már nem léphet pályára.

A második félidőt óvatosabban kezdték a felek, úgy tűnt, állandósul a Falco tíz pont körüli fórja (23. perc: 51:41). De néhány hazai hi-ba, könnyelműen eldobott-eladott labda után a szívósan küzdő Körmend eltüntette a hátrányát. A vendégek keményen védekeztek, szinte minden pontjukat labdaszerzés után, leindításokból szerezték (27. perc: 55:53). Élesedett a csata, őrült rohanással ért véget a harmadik etap (30. perc: 65:60). Bárhogyan küzdött is a Falco, nem tudott ellépni, amikor kellett, valaki mindig betalált a vendégektől.

A 33. percben (69:69) ki is egyenlített a Körmend. A folytatásban hol az egyik, hol a másik gárda vezetett egy-két ponttal, de érezhető volt, hogy a Körmendben több erő van. Aztán Hartyáni játékvezető vette át a főszerepet - a hazai drukkerek legnagyobb bánatára. Ettől függetlenül a vendégek frissebbek, higgadtabbak voltak az utolsó percekben, a szombathelyieknek futniuk kellett az eredmény után (38. perc: 76:81). Ám a biztosan büntetőző Körmend nem hibázott.

A közönségszórakoztató meccsen volt esély Falco-győzelemre is, ám igazából a Körmend diktálta a tempót. A vendégek jobban védekeztek, több játékost vethettek be, több jó egyéni teljesítményt vonultattak fel, a hajrában frissebbek voltak, megérdemelten nyertek.

Déri Csaba: - Sajnos az első félidőben gyengén védekeztünk, a hajrában pedig kapkodtunk. A legnagyobb probléma az volt, hogy néhány kulcsjátékosom rendkívül gyenge teljesítménnyel rukkolt elő. Így nem lehet megnyerni egy rangadót.

Sabáli Balázs: - Jól kezdtünk, de a második negyed utolsó öt percét elrontottuk. A fejmosás használt a szünetben, a második félidőben igazi csapatként játszottunk. Nagyon örülök, megérdemelten nyertünk.

Kálmán László: - Színvonalas, közönségszórakoztató meccset játszottunk. Nüanszok döntöttek, illetve az, hogy kétes szituációkban rendre a vendégek javára ítéltek a játékvezetők. Igaz, voltak hibáink a védekezésben, és egyszer-kétszer támadásban is rontottunk. Gratulálok a Körmendnek!

Horváth Zoltán: - Nem is tudok igazán mit mondani. Szégyellem magam, amiért kikaptunk a Körmendtől. Sajnos én sem játszottam jól...

Jermaine Thomas: - Egy nagyszerű mérkőzésen egy jó Falcót győztünk le, mert végig keményen küzdöttünk. Boldog vagyok, hogy nyertük.

Ferencz Csaba: - Ilyen nehéz mérkőzésre számítottam, el is fáradtunk a végére. A siker annak köszönhető, hogy a szünet után csapatként küzdöttünk. Köszönjük, hogy ennyi szurkolónk eljött, valamint a fantasztikus buzdítást.

A rangadó egyetlen rendezői közbelépést igénylő rendbontója a mérkőzés után sem bírt magával. Ugyanaz a Falco-szimpatizáns, akit meccs alatt - miután a reklámtáblát feldöntötte -, a játéktérről kellett kiterelni, trágár szidalmakkal és tettlegesen is inzultálta a munkáját végző kollégánkat.

További eredmények: ZTE-Nyíregyháza 93:73, Albacomp-Kecskemét 101:74, Dombóvár-Sopron 94:84, Salgótarján-Debrecen 93:77, Szolnok-Paks 74:92, Pécs- Kaposvár 77:89.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!