Sport

2009.11.13. 03:29

Síugróból sportvezető lett Molnár László

A Magyar Síszövetség északi szakágának lett a vezetője a Kőszegi SE síugró szakosztályának vezetője, egyben veterán sportolója, Molnár László.

Tóth Gábor

A honi síszövetségnek két szakága van, az északi (téli sífutás, téli biatlon, téli síugrás, nyári síroller, nyári biatlon, nyári síugrás) és az alpesi szakág (lesiklás). A 39 éves Molnár Lászlót - aki egyébként az elmúlt három esztendőben a síszövetség elnökségi tagja volt - a napokban nevezték ki az északi szakág vezetőjének.

- Gyerekkorom óta síelek, válogatott síugró voltam, 2003-ban veterán vb-t nyertem - tudtuk meg Molnár Lászlótól. - Az elnökség tagjai a kinevezésemnél vélhetően figyelembe vették sportolói eredményeimet is, de az elmúlt 8-10 évben elvégzett sportvezetői, szervezői munkám talán többet nyomott a latban. Megtiszteltetés számomra a kinevezés, és rajtam keresztül a kőszegi síugrósport is komoly elismerésben részesült. Rendkívül összetett a munkám. A teljesség igénye nélkül: edzőtáborok, versenyek szervezésével, szakemberképzéssel, pénzügyi dolgokkal foglalkozom, felügyelem a válogatottaknál zajló munkát. A legfontosabb feladatomnak talán azt tartom, hogy a mind morálisan, mind szakmailag mélypontra jutott északi szakágat kivezessem a válságból. De sportolói karrieremet sem hanyagolom, gőzerővel készülök a veterán síugró olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!