Sport

2009.12.02. 08:29

A műtét után lábadozó Császár Gábor szeretne ott lenni a kézilabda Eb-n

A válogatott kézilabdázó, Császár Gábor kézműtéte ellenére bízik benne, hogy szerepelhet a januári ausztriai Európa-bajnokságon.

Vastag Nándor

A francia Chambéry csapatánál légióskodó Császár Gábor másfél héttel ezelőtt a lengyel Kielce elleni kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, eltört a kézközépcsontja. A válogatottban alapembernek számító játékos a műtétet nem kerülhette el, emiatt veszélybe került a részvétele a január 19-31-e közötti ausztriai Európa-bajnokságon. Az átlövő az elmúlt napokban Kenyeriben, a családjánál pihent, és hétfőn utazott vissza Franciaországba, hogy elkezdje a rehabilitációs munkát.

- Egy támadásnál test mellől lőttem el a labdát, s a kezem az elém lépő védő medencéjéhez csapódott. Erős fájdalmat éreztem, és mivel volt már hasonló sérülésem - kétszer a hüvelykujjam tört el -, gondoltam, hogy baj van - emlékezett vissza a történtekre Császár Gábor.

- Az eset másnapján alapos vizsgálatokon estem át, s végül a doktor a műtétet javasolta: a sérült részt drótokkal és csavarokkal rögzítették. Ez volt a biztonságosabb megoldás, mert elmozdult a csont, és nem tudni, hogyan forrt volna össze a beavatkozás nélkül. A beilleszkedés soha sem könnyű, és idő kell hozzá - folytatta az irányító, aki szeptemberben igazolt a dán Viborgtól a Chambéryhez.

- Eddig a napjaimat az edzések és a francia nyelv tanulása töltötte ki, s úgy érzem, jó úton járok. A csapattársak, a nézők elfogadtak, a teljesítményem is egyre jobb lett, de az is segít, hogy szeretek kint élni. Egyébként nem kényszerből vágytam rá, de jól jött a pihenő. Az elmúlt hónapokban azért kicsit kimerültem, így jó volt hazajönni és feltöltődni a családomnál. A sérülésemet illetően, már a héten jó lenne belevágni a rehabilitációs munkába - az orvosokon múlik, milyen munkát végezhetek, de a kondizásnak és a futásnak várhatóan nem lesz akadálya. A drótokat pedig alig egy hónap múlva veszik ki, és utána elkezdődhet a keményebb munka. Bízom benne, hogy a műtét nem veszélyezteti az Eb-szereplésemet. Pozitívan állok a dolgokhoz, ha minden megfelelően alakul, akkor januárig még jó formába is kerülhetek. Szeretnék ott lenni Ausztriában; mivel a csoportmérkőzéseket Bécsújhelyen játsszuk, így a családomhoz is közel lehetnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!