Sport

2009.12.05. 07:04

Elemes tekepálya kell

Elégedett a Gravitáció szuperligás tekecsapatának őszi szereplésével a klub vezetése. Az egész szezonra tervezett tíz pontból hat már megvan.

Gergácz Zoltán

 
Horváth Károly szakosztályvezető aggodalmát fejezte ki a csapat jövőjét illetően. És itt elsősorban nem a bentmaradásra gondolt, hisz a szezonra eltervezett tíz pontból hat már megvan. Annál inkább az élvonalban 2010-től bevezetendő elemes pályára. Amennyiben nem épül meg, az a csapat szuperligás szereplésébe kerülhet. Gondot jelent a lábtörést szenvedett Szabó Károly pótlása is. A répcelaki Farkas Imre személyében van erre kiszemeltjük, de a kölcsönadási ügy még igencsak gyerekcipőben jár.

A pályát illetően optimista Németh Lajos, a Vas Megyei Tekézők Szövetségének elnöke. Mint mondta, többször egyeztetett már a város vezetésével egy korszerű, elemes pálya építéséről. Felmerült a volt Huszár úti laktanyában egy új építése, illetve a VAOSZ-ban lévő átalakítása. Az ügyet támogatják, de döntés még nincs. Pedig a 2010/2011-es versenykiírás szerint szuperligás meccset csak elemes pályán rendezhetnek. Jelenleg a tízes férfimezőnyből a Gravitáció, Sopron, Fővárosi Vízművek, Ózd kvartettnek nincs ilyen. Rá-adásul mivel már országos bajnokságot is csak új típusú pályán rendeznek, a vasi versenyzők hátrányos helyzetben vannak, mert nincs gya- korlási lehetőségük. Pedig Vas megyében van a legtöbb tekeszakosztály az országban.


ELŐTÉRBEN A TECHNIKAI TUDÁS
A jelenlegi és az elemes pálya között lényeges a különbség. A mostani beton alapon műanyaggal van egybeöntve. Az elemesnél a fa alapszerkezetre erősítik rá a műanyag lemezt. Ezzel jó tapadást érnek el, azaz a golyó a rezonanciáját gyorsan, a letétel után egy-két méterre már elnyeli. A gurítás a versenyzőtől nagyobb technikai tudást igényel. A VAOSZ tekepálya átalakítása mintegy 20 millió forintba kerülne. Megyénkben már van egy elemes pálya, a magánkézben lévő Horváth TK-nál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!