Sport

2010.01.04. 10:35

Kérdéses a vasi kézilabdacsillag EB-szereplése (nyilatkozattal frissítve)

Kérdéses, hogy szerepelhet-e a január 19-én kezdődő ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokságon Császár Gábor, mivel a vasi származású átlövő csak hétfőn kezdhette meg a labdás edzéseket.

Vastag Nándor

A Chambéry légiósa ugyan ott van a Tatán készülő keretben, ám november 19-i kézközépcsont-törése óta most tréningezhetett először labdával.

Mezey Csaba fizioterapeuta az MTI-nek elmondta: erősen kérdéses, hogy Császár vállalni tudja-e a játékot.

Igazság szerint egyelőre megmondhatatlan, mi lesz - tudtuk meg Császár Gábortól. - A többiekkel együtt készülők, de a küzdő jellegű gyakorlatokat a sérülésveszély miatt még kihagyom. Mivel lábmunkát végezhettem a műtét után is, futottam és kondiztam, így erőnlétileg nincs nagy hátrányom. Azonban egyelőre lőni nem tudok rendesen, kicsit fáj is a kezem. Bízom benne, hogy napról napra javul majd a helyzet, de elsietni nem akarok semmit sem. Csak akkor leszek ott az Európa-bajnokságon, ha minden rendben lesz, nem akarok újabb sérülést megkockáztatni. A hétvégi tornát minden bizonnyal kihagyom, a többi pedig a jövő héten úgyis kiderül.

A keretnek még egy vasi tagja van a celldömölki Grebenár Gábor személyében, a jobbátlövő 2009 szeptemberében a Dunaferrtől igazolt a spanyol elsőosztályú Aragonhoz.

A csapathoz klubkötelezettsége miatt csak szerdán csatlakozik Puljezevics Nenad, aki már ott lesz a csütörtöktől szombatig tartó bécsújhelyi tornán. Ausztriában a horvátokkal, a lengyelekkel és a házigazdákkal mérkőznek a magyarok.

Az Eb-re utazó 16 tagú csapatot a január 12-i elnökségi ülésen hagyják jóvá. A kontinensviadal január 19-én kezdődik, a magyarok – ugyancsak Bécsújhelyen – sorrendben a francia, a spanyol és a cseh válogatottal találkoznak. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!