Sport

2010.04.23. 12:42

Falco-Körmend: folytatódik a kosárcsata

A kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének vasi párharca szombaton, 18 órás kezdéssel az Arena Savariában folytatódik: a Falco fogadja Körmendet.

zaol.hu

Az egyik fél három megnyert mérkőzésig tartó párharcában a Körmend 1:0-ra vezet. A csata első,  szerdai, körmendi felvonásán ugyanis a Rába-parti gárda biztosan verte (105:83) a kissé fáradttan mozgó szombathelyieket. Ha a hazai pályán játszó sárga-feketék ma ismét kikapnak, akkor a piros-feketék nagyon közel kerülnek az elődöntőhöz.

- Lényegében hasonló helyzetben vagyunk mint az első meccs előtt - fogalmazott kissé letörten Nikola Lazics, a Falco-Szova KC-Szombathely trénere. - Nyolc nap alatt a negyedik mérkőzésünket játszuk, sajnos fáradt a csapatom. Ennek ellenére megpróbálunk meglepetést okozni, egyenlíteni. Körmenden nem bírtuk a tempót, nem volt lendület a játékunkban, nagyon sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. Sem a támadásvezetésünkkel, sem a védekezésünkkel nem voltam elégedett  különösen a lepattanókat szedtük nagyon gyengén. Átbeszéltük a hibákat, szerintem tudunk javítani a teljesítményünkön. Sajnos Kazlauskas még mindig a derekéval bajlódik, nem tudom, hogy mennyi időt tud majd a pályán tölteni, és Kálmán, valamint Borszéki sincs százszázalékos állapotban. Ám a gondjaink ellenére úgy érzem, hogy van erő a csapatomban. A Körmend frissebb,  erősebb, bővebb kerettel rendelkezik, de nem adjuk meg magunkat. Biztos vagyok benne, hogy  szurkolóni segítségével ki tudjuk csikarjuk a győzelmet.

- Azt terveztük, hogy már az elején kézbe vesszük az irányítást, de ilyen magabiztos győzelemre nem számítottam -  mondta az első párharcról a MJUS-Fortress Körmend edzője, Sabáli Balázs. - A győzelem kulcsa volt, hogy jól lepattanóztunk és dobtunk, valamint a Falcót sok labdaeladásba kényszerítettük bele, amiből könnyű kosarakat szereztünk. De a 22 pontos győzelem ugyanannyit ér, mint az egypontos; 1:0 nekünk, de semmi több nem történt. Mivel minden meccs más, ezért a szerdai teljesítményünkből nem lehet kiindulni. Persze jó alapot jelent a folytatáshoz, ezért a csapattól ugyanezt a hozzáállást és pörgös játékot várom, ezek megtartása nagy előnyt jelenthet számunkra. Fontos még, hogy ismét jól támadjunk és a védekezésre is odafigyeljünk. Úgy érezzük, Istivel szemben túl nagy az elvárás  folytatta a tréner.  Elsősorban az a szerepe, hogy összefogja a társaságot, az első meccsen mindig jó helyen volt nála a labda. Mivel nyolc hónapja nem szerepelt tétmeccsen, ezért 16 percet játszott, hogy felvegye a ritmust. Lehet, hogy később kevesebb lehetőséget kap, de szükség van rá, a jelenléte pozítivan hat a csapatra.

A mérkőzésen a Bodnár, Cziffra, Makovszky trió fújja a sípot. A találkozóról honlapunkon online-tudósítás olvasható.

A szomszédvári rangadó előtt már 16 órakor kinyitnak az Arena Savaria jegypénztárai, a csanokba 17 órától lehet bemenni. A körmendi klub 500 darab belépőt kapott Szombathelyről, ami információnk szerint mind egy szálig elfogyott. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy időben érkezzen, mert a nagy érdeklődés miatt a beléptetésnél lehet némi torlódás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!