Sport

2010.04.03. 07:29

Savaria-kupa: sztornó

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy idén mégsem rendezi meg a hagyományos nemzetközi női röplabdatornát, a Savaria-kupát.

Horváth Erika

Csakhogy a Savaria-kupák költségvetésének nagy részét nem a fenti szervezetek, hanem hosszú-hosszú évek óta egy ötödik fél, Szombathely biztosítja. (Idén 5 millió forintos igénnyel fordultak a városhoz.) Dikácz Ernő, az MRSZ főtitkára ugyan elismeri, hogy hivatalos állásfoglalást nem kértek egy városi potentáttól sem, de azt mondja, a Szombathelyről érkező hírek alapján biztos, hogy április 22-éig nem lesz költségvetése a városnak - pedig csak abból tudhatnák meg, kaphat-e a rendezvény, s ha igen, mekkora támogatást. (A március eleji birkózó GP-ről soron kívül döntött a közgyűlés - a szerk.) A szövetség egyetlen fillért sem tud a Savaria-kupára áldozni, viszont időben, anyagi konzekvenciák nélkül kell visszamondani a tévéközvetítést, a vízumokat, repülőjegyeket. Ezért nem várhattak tovább.


AZ IDEI A  NEGYEDIK ELMARADÓ TORNA
1973-ban rendeztek először Savaria-kupát Szombathelyen, a tavalyi a 34. volt a sorban. Korábban három alkalommal (1994, 1995, 1996) már elmaradt a torna. A máus 14-16-ára tervezett 35. torna kibővült volna egy férfi mérkőzéssel: Szombathely kapta meg a Magyarország-Luxemburg férfi Európa-bajnoki selejtező rendezési jogát. Utóbbi nem marad el: május 16-án láthatják a vasi röplabdabarátok az Aréna Savariában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!