Sport

2010.05.20. 11:19

Gera: ha újra válogatott akarok lenni, lépnem kell

Gera Zoltán, az Európa Liga döntőjében szerepelt Fulham labdarúgócsapatának magyar középpályása úgy véli, ha vissza szeretne kerülni a válogatottba, akkor neki kell lépnie, mert Erwin Koeman szövetségi kapitány már jelezte: van helye az együttesben.

MTI

"Zavar a jelenlegi helyzet, és nem esik jól, hogy sokan támadják Koemant, mert nem szerepelek a nemzeti csapatban - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a 31 éves játékos. - Én mondtam le a válogatottságot, de a szezon közben nem akartam ezzel foglalkozni. A nyári szünetben átgondolom a történteket, s ha úgy döntök, hogy visszajönnék, akkor megteszem a szükséges lépéseket."

Gera hozzátette, nem bánta meg, hogy a dánok elleni utolsó világbajnoki selejtező előtt távozott a magyar csapattól, ugyanakkor hangsúlyozta: nem haragból tette, s emberileg semmi problémája nincsen a holland szövetségi kapitánnyal.

"Tudom és érzem, hogy az emberek nagy része azt szeretné, ha játszanék a válogatottban, de mindenkinek tudnia kell, hogy én sem vagyok pótolhatatlan - fogalmazott a korábbi ferencvárosi futballista. - Ha nem jutunk ennyire messzire a Fulhammel, akkor most biztosan nem kellene erről beszélnünk, s kevesebben követelnének vissza."

Gera elmondta, az is előfordulhat, hogy mire visszatérne a nemzeti tizenegybe, addigra már nem fog beférni a keretbe, de ezt a kockázatot vállalja.

A középpályás kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, jó kapcsolata volt Kisteleki Istvánnal, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) korábbi elnökével, ugyanakkor eltérő volt a véleményük, amikor távozott a válogatottból. Szavai szerint ezt később megbeszélték.    

 

 

"Egy profi játékos pályafutásában előfordulhat olyan, hogy áldozatot hoz, úgy dönt, hogy inkább a klubjára, vagy inkább a válogatottbeli szereplésére koncentrál - mondta Gera. - Véleményem szerint egy futballistának akkor is lehet eredményes karrierje, ha a nemzeti csapattal nem ér el jelentős sikereket."
 

A magyar labdarúgó elmondta, július 3-ig pihen, Magyarországon marad, s tervei szerint a következő szezont is a Fulham színeiben kezdi majd meg, ahol nagyon jól érzi magát, s a számára legmegfelelőbb poszton szerepelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!