Sport

2010.05.21. 11:12

Haladás-Paks: a nyolcadik hely a tét Rózsáék számára

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 30., utolsó fordulójában a Haladás vasárnap, 17.30-as kezdéssel a Paks együttesét látja vendégül.

Tóth Gábor

A Haladás a tabella nyolcadik helyéről (36 pont) várja a vasárnapi zárófordulót. Feljebb már nem léphet, ám ha az eredmények a szombathelyiek számára szerencsétlenül alakulnak, úgy akár a tizedik pozícióba is visszcsúszhatnak. A 14. Paks (31 pont) az elmúlt játéknapon legyőzte a Honvédot (2:1), így teljesítette célját, megőrizte élvonalbeli tagságát  a vendégek számára különösebb tétje tehát már nincs a mérkőzésnek. A Paks egyévként nincs túl jó formában a tavasszal, 14 meccsen mindössze 11 pontot gyűjtött. A papírforma a hazai pályán játszó, kilencmeccses veretlenségi szériát maga mögött tudó Haladás sikerét ígéri.
Az ősszel Pakson játszottak a felek, akkor simán, 2:0-ra nyertek a hazaiak.

- Nem számítok könnyű meccsre, hiszen a Paks már felszabadultan futballozhat - kezdte az esélylatolgatást Róth Antal, a Haladás trénere. - Ráadásul vannak problémáink. Meglehetősen szűk kerettel verekedtük végig a tavaszt, ráadásul sokáig a kiesés réme is fenyegetett minket. Így a szezon végére mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtak a játékosok. A vasárnapi meccset például sérülés miatt Rajos és Schimmer hagyja ki, Molnár pedig eltiltott. Ugyanakkor a nehézségeink ellenére szeretnénk szépen búcsúzni a szezontól, a közönségünktől. Győzni akarunk, győznünk kell, mert ragaszkodunk a tabellán elfoglalt nyolcadik helyünkhöz. Szeretnénk kérni a közönség támogatását is, nagy szükségünk lesz a buzdításukra. Visszatérve a ellenfelünkre: a Paks nem olyan gyenge csapat, mint azt a tabella sejteti. Van a keretükben egy-két olyan minőségi, rutinos játékos, aki képes eldönteni meccset. Úgyhogy nagyon kell figyelnünk.

A várható kezdőcsapat: Rózsa - Csontos, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Simon Á., Iszlai, Halmosi - Nagy G., Oross, Sipos.

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!