Sport

2010.05.13. 10:39

Labdarúgó Soproni Liga: Újpesten a Debrecen, nyugati rangadó Szombathelyen

A címvédő és listavezető Debrecen a harmadik helyért harcoló Újpesthez látogat a labdarúgó Soproni Liga 28. fordulójában, szombaton.

MTI

Mészöly Géza tanítványai múlt vasárnap a szezon egyik legjobb mérkőzésén győztek 5-4-re az MTK otthonában, mégpedig úgy, hogy a hazaiak az összecsapás 67. percében már 4-1-re is vezettek. Az április 5-én a skót Willie McStay-t váltott vezetőedző irányításával a lila-fehérek hat összecsapásukból egyet sem vesztettek el, s egy döntetlen mellett ötször nyertek. 

Ennek megfelelően az elmúlt hetekben szintén jó teljesítményt nyújtott hajdúságiak még biztos vezetés tudatában sem engedhetnek ki, különösen azért, mert nagy szükségük van a maximálisan megszerezhető három pontra, mivel legfőbb riválisuk, a tőlük négy ponttal kevesebbet gyűjtött Videoton a 11. helyezett Vasast látja vendégül.

A Videotonnak a pontosztozkodás gyakorlatilag azt jelentené, hogy lemondhat a bajnoki címről, mert ha a DVSC nyerni tud, miközben a fehérváriak csak egy pontot szereznek, akkor két fordulóval a sorozat vége előtt hatpontosra nő az előnye.

Az Újpest mellett szintén az Európa Liga-indulást jelentő harmadik helyért küzdő Győr szombaton este az elmúlt három fordulóban két vereséget jegyző, a Videotont azonban idegenben legyőző MTK-t fogadja.

A már biztos kieső Diósgyőrhöz a tavasszal jó formában futballozó Ferencváros látogat. A 15. Nyíregyháza a Budapest Honvéd vendégeként folytathatja menekülését a kiesést jelentő helyről, míg a forduló zárómérkőzésén a szintén a harmadik pozícióért küzdő, kupadöntős Zalaegerszeg szerepel Szombathelyen.

Soproni Liga, 28. forduló:

péntek:
Videoton FC-Vasas 19 ó, v.: Farkas

szombat:
Diósgyőri VTK-Ferencváros 15 ó, v.: Takács
Újpest FC - DVSC-TEVA 17:30, v.: Iványi
Budapest Honvéd-Nyíregyháza Spartacus 18, v.: Vad II
Kecskeméti TE-Ereco - Kaposvári Rákóczi 18, v.: Kassai
Lombard Pápa-Paksi FC 18, v.: Veizer
Győri ETO FC-MTK Budapest 19, v.: Bognár

vasárnap
:
Szombathelyi Haladás-ZTE FC 17:30 ó, v.: Szabó Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!