Sport

2010.05.18. 11:25

Távol-keleti túra: Nyíregyházán a Haladás

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 29., utolsó előtti, hétközi fordulójában szerdán, 18 órás kezdéssel a bentmaradásért küzdő Nyíregyháza fogadja a Haladást.

Tóth Gábor

Egy jó formában lévő, az NB I-es tagságáért keményen harcoló Nyíregyháza látja vendégül a Haladást. A zöld-fehérek soros ellenfele az elmúlt három meccsén 7 pontot gyűjtött (Diósgyőr 0:1, Pápa 3:1, Honvéd 1:1), így ismét elérhető közelségbe került számára a bentmaradást. A mérkőzést ugyan még a kiesést jelentő 15. pozícióból kezdi, ám 26 pontja van, mindössze kettővel kevesebb mint a 14. Paksnak.
Forró hangulatú mérkőzés, egy elszánt ellenfél vár a tehát a nyolcmeccses veretlenségi sorozatot (négy győzelem, négy döntetlen) maga mögött tudó vasiakra.

- Kőkemény meccsre számítok, hiszen a Nyíregyháza az életéért küzd - kezdte az esélylatolgatást Róth Antal, a Haladás mestere. - Ráadásul a házigada a döntetlennel semmire sem megy, mindenképpen három pontra van szüksége, így vélhetően nekünk esik majd. Harcos, nagy rohamokat vezető ellenfélre készültünk. Ugyanakkor mi is szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, a 8. helynél szeretnénk feljebb kapaszkodni a tabellán, tehát mi is a három pontra pályázunk. A Nyíregyháza esélyeit növeli, hogy hazai pályán játszhat, ráadásul az előző fordulóban szombaton meccselt, míg mi vasárnap, tehát egy nappal többet pihenhetett. Rajos Gábor sérült, a térdműtétje után egyre jobb formába lendülő Kenesi Krisztiánt pedig nem akarom kitenni egy újabb mecsterhelésnek, hiszen a ZTE elleni találkozót szinte végigjátszotta, ezért őt nem jelölöm az utazó keretbe.

A várható összeállítás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Simon Á., Molnár, Halmosi - Nagy G., Oross, Sipos.

A Haladás már kedden útra kel, a zöld-fehérek megpróbálnak egyet Nyíregyházán is tréningezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!